Pentagon’dan Türkiye’ye S-400 Uyarısı

Pentagon’dan Türkiye’ye S-400 Uyarısı

ABONE OL
18:05 - 10/03/2019 18:05
Pentagon’dan Türkiye’ye S-400 Uyarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Amerika ve Türkiye arasında Ankara’nın Rusya’dan almayı planladığı S-400 füze savunma sistemine ilişkin restleşme devam ediyor. Konuyla ilgili son açıklama ABD Savunma Bakanlığı sözcüsünden geldi. Sözcü Türkiye’nin Rusya’dan S-400 füze sistemini almasının ciddi sonuçları olacağını söyledi.

Pentagon sözcüsü Charles Summers gazetecilere yaptığı açıklamada “Eğer Türkiye S-400’leri alırsa bunun ilişkilerimiz ve askeri ilişkilerimiz açısından ciddi sonuçları olur. Eğer S-400’leri alırlarsa bu Patriot ve F-35’leri etkiler. F-35 ve Patriot’ları alamazlar” diye konuştu.

Türkiye F-35 savaş uçaklarının üretiminde yer alan ortaklardan biri. Türk pilotları şu anda F-35 savaş uçaklarıyla Arizona’daki Luke Hava Üssü’nde eğitim uçuşu yapıyor.

Amerikan savunma şirketi Lockheed Martin’in üreticisi olduğu F-35 savaş uçakları projesinde 12 ülke yer alıyor. Uçağın geliştirilmesi sürecine katılan ülkeler Amerika, Türkiye, İngiltere, İtalya, Hollanda, Kanada, Avustralya, Danimarka ve Norveç. Kanada, Danimarka ve Türkiye haricindeki ülkelere F-35 savaş uçaklarının teslimatı yapılıyor. İsrail, Japonya ve Güney Kore de yabancı askeri silah satışları kapsamında bu uçaklardan satın aldı.

ABD’nin Avrupa Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Curtis Scaparrotti de geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin Rusya’dan S-400 füze savunma sistemi satın alma kararı için “Bu Türkiye için büyük bir karar. Ben liderlerimizin de yaptığı gibi onlarla bizzat konuştum. Rus sisteminin alınması konusunu bir daha değerlendirmelerini umuyorum” demişti.

Amerikalı komutan “Benim vereceğim en iyi askeri tavsiye Rus sistemleriyle çalışan bir müttefike bizim de F-35 uçaklarını vermememiz yönünde olacaktır” ifadesini kullanmıştı.

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.