Pentagon’dan Ortadoğu’ya 900 asker, Biden’dan İran’ın dini lideri Hamaney’e mesaj

Pentagon’dan Ortadoğu’ya 900 asker, Biden’dan İran’ın dini lideri Hamaney’e mesaj

ABONE OL
11:41 - 27/10/2023 11:41
Pentagon’dan Ortadoğu’ya 900 asker, Biden’dan İran’ın dini lideri Hamaney’e mesaj
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Savunma Bakanlığı Ortadoğu’ya 900 askerin konuşlandığını ya da konuşlanma sürecinde olduğunu açıkladı. ABD Başkanı Joe Biden’ın ABD’nin Irak ve Suriye’deki üslerine yönelik artan saldırıların ardından İran’ın dini lideri Hamaney’e doğrudan bir mesaj ilettiği belirtildi.

Pentagon sözcüsü Tuğgeneral Pat Ryder bugün düzenlediği basın toplantısında, yaklaşık 900 ABD askerinin Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) sorumluluk bölgesine yani Ortadoğu’ya konuşlandığını ya da konuşlanma aşamasında olduğunu söyledi.

Pentagon sözcüsü askerlerin tam olarak nereye konuşlandıkları konusunda ayrıntı vermeyeceğini ancak bu güçlerin İsrail’e gitmediğini doğrulayabileceğini belirtti.

ABD Savunma Bakanlığı, İsrail-Hamas çatışmasının ardından ABD’nin Irak ve Suriye’deki üslerine yönelik İran bağlantılı grupların saldırılarında artışın olması üzerine 2 bin askeri konuşlanmaya hazır konuma getirdiklerini açıklamıştı.

Pentagon sözcüsü geçtiğimiz bir hafta içinde ABD askerlerinin Irak’ta en az 12 kez, Suriye’de de 4 kez saldırıya uğradığını; bugün içinde Irak’ta ABD güçlerinin bir kez daha hedef alındığını ancak saldırının başarısız olduğunu söyledi.

“İsrail’e iki Demir Kubbe sisteminin gönderilmesi planlanıyor”

Pentagon sözcüsü Pat Ryder, şu anda Savunma Bakanlığı envanterinde olan iki Demir Kubbe sistemini hava savunma kabiliyetini arttırmak üzere İsrail’e sağlamayı planladıklarını da kaydetti, ancak güvenlik sebebiyle sevkiyatın ne zaman yapılacağına ilişkin ayrıntı vermedi.

Pentagon sözcüsü, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ve İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant’ın düzenli olarak görüştüklerini hatırlattı, “İsrail’e, sivilleri koruyarak savaş hukukuna uyulmasının önemini düzenli olarak iletiyoruz ve bunu yapmaya devam edeceğiz. Aynı zamanda İsrail’in kendini savunma hakkını da tanıyoruz” diye konuştu.

Biden’dan Hamaney’e mesaj

ABD’nin Irak ve Suriye’deki üslerine yönelik İran bağlantılı grupların saldırıları ve saldırı girişimlerindeki artışın gölgesinde, Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden’ın İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’e bölgede ABD personelinin hedef alınmaması konusunda doğrudan mesaj ilettiği açıklandı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, “Doğrudan bir mesaj iletildi” dedi ancak başka ayrıntı vermedi.

Başkan Biden dün Avustralya Başbakanı Anthony Albanese ile düzenlediği ortak basın toplantısında bir soru üzerine, “Ayetullah’a (İran’ın dini liderine) bizim askerlerimize karşı bu şekilde hareket etmeye devam ederlerse karşılık vereceğimiz ve buna hazırlıklı olmaları gerektiği uyarısında bulundum” demişti.

VOA tarafından geçilen Pentagon’dan Ortadoğu’ya 900 asker, Biden’dan İran’ın dini lideri Hamaney’e mesaj haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Pentagon’dan Ortadoğu’ya 900 asker, Biden’dan İran’ın dini lideri Hamaney’e mesaj haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Pentagon’dan Ortadoğu’ya 900 asker, Biden’dan İran’ın dini lideri Hamaney’e mesaj haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.