Pence’in Danışmanı 6 Ocak’la İlgili Jüriye İfade Verdi

Pence’in Danışmanı 6 Ocak’la İlgili Jüriye İfade Verdi

ABONE OL
18:40 - 26/07/2022 18:40
Pence’in Danışmanı 6 Ocak’la İlgili Jüriye İfade Verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Eski Başkan Yardımcısı Mike Pence’in genel sekreteri Marc Short’un 6 Ocak kongre saldırısının soruşturulduğu davada federal jüriye ifade verdiği ortaya çıktı. Konuyla ilgili bilgi sahibi olan kaynağa göre Marc Short başkent Washington’da görülen dava kapsamında 6 Ocak kongre saldırısıyla ilgili olarak geçtiğimiz hafta ifade verdi.

Dönemin Başkan Yardımcısı Mike Pence’in yakın danışmanı olan Marc Short 6 Ocak kongre saldırısının olduğu gün Kongre binasındaydı.

Marc Short, Kongre’de Joe Biden’ın seçim zaferinin onaylanacağı oturum sırasında kongreyi basan Trump destekçilerinden saklandığı sırada Mike Pence’in yanındaydı.

Kongre binasını basan Trump destekçilerinin “Mike Pence asılsın” sloganları attığı görülmüş ve bu görüntüler saldırıyı soruşturan kongre komisyonun düzenlediği halka açık oturumlarda da izletilmişti.

Associated Press haber ajansına konuşan ve adını vermeyen bir kaynağa göre Marc Short ifade vermesi yönünde celp çıkarılmasının ardından federal jüri karşısına çıktı.

Haberi ilk olarak ABC News duyurmuş ve Short’un geçtiğimiz hafta ifade verdiğini aktarmıştı.

Savcılık ofisinden henüz açıklama taleplerine bir yanıt gelmedi.

6 Ocak komisyonuna da ifade vermişti

Marc Short Temsilciler Meclisi bünyesinde kurulan komisyonun soruşturmasında da komisyonla işbirliği yapmıştı.

Short geçtiğimiz ay komisyona verdiği ifadede dönemin başkan yardımcısı Mike Pence’in Trump’a pek çok kez seçim sonuçlarının geçersiz kılınmasına yönelik çabalarına katılmadığını ilettiğini anlatmıştı.

Marc Short’a jüriye verdiği ifade sırasında neyin sorulduğu bilinmiyor ancak Adalet Bakanlığı’nın eski Başkan Donald Trump’ın 2020’deki başkanlık seçimi sonuçlarını değiştirmeye yönelik çabalarına ilişkin kapsamlı bir soruşturma yürüttüğü biliniyor.

Soruşturmayı bakanlığın bugüne kadar dahil olduğu “en önemli ve en kapsamlı soruşturma” olarak niteleyen Adalet Bakanı Merrick Garland “Hiç kimse hukukun üstünde değildir” demişti.

VOA tarafından geçilen Pence’in Danışmanı 6 Ocak’la İlgili Jüriye İfade Verdi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Pence’in Danışmanı 6 Ocak’la İlgili Jüriye İfade Verdi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Pence’in Danışmanı 6 Ocak’la İlgili Jüriye İfade Verdi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.