DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

9693.46

0,50%
Para Politikası Kurulu Bu Hafta Toplanıyor

Para Politikası Kurulu Bu Hafta Toplanıyor

ABONE OL
15:02 - 20/06/2022 15:02
Para Politikası Kurulu Bu Hafta Toplanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, bu hafta Perşembe günü faiz oranlarını değerlendirmek üzere toplanacak. Bu, kurulun bu yılki altıncı toplantısı olacak.

Türkiye’de yüksek seyreden enflasyona karşın beklenti, TCMB’nin faiz oranlarını yüzde 14’te sabit tutacağı şeklinde.

Merkez Bankası, faizlerde son olarak geçen yıl Aralık ayında değişime gitmiş ve gösterge faizini yüzde 15’ten yüzde 14’e indirmişti. “Faiz sebeptir, enflasyon sonuç” açıklamasını tekrar eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son olarak yaptığı konuya ilişkin değerlendirmesinde de Türkiye’de faizlerin düşük tutulmaya devam edileceğini belirtti. Erdoğan “Kimse bizden faiz arttırmamızı beklemesin” ifadesini kullandı.

Ekonomistler, mevcut ekonomik durum göz önüne alındığında Merkez Bankası’nın şu aşamada faizleri daha da indirmesini beklemediklerini dile getiriyor.

Öte yandan bu hafta Merkez Bankası kapasite kullanım oranlarını, Türkiye İstatistik Kurumu da Tüketici Güven Endeksi verilerini de açıklayacak.

VOA tarafından geçilen Para Politikası Kurulu Bu Hafta Toplanıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Para Politikası Kurulu Bu Hafta Toplanıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Para Politikası Kurulu Bu Hafta Toplanıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.