Pandemiyle Mücadele İçin Acil Durumu Uzatma Kararı

Pandemiyle Mücadele İçin Acil Durumu Uzatma Kararı

ABONE OL
13:33 - 19/02/2022 13:33
Pandemiyle Mücadele İçin Acil Durumu Uzatma Kararı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Başkan Joe Biden, 2020 yılının Mart ayında COVID-19 pandemisi nedeniyle ilan edilen ve 1 Mart’ta süresi dolacak olan ulusal acil durumun kamu sağlığına yönelik riskin sürmesi nedeniyle uzatılacağını açıkladı.

Biden, 900 bin Amerikalı’nın COVID-19 yüzünden hayatını kaybetmesinin pandemiye federal hükümetin tüm kapasitesiyle mücadele edilmesini gerektirdiğini söyledi.

Eski Başkan Donald Trump döneminde ilan edilen acil durumla 50 milyar dolarlık federal kaynak COVID-19 ile mücadelede kullanılmak üzere açılmıştı.

Biden Cuma günü Temsilciler Meclisi ve Senato liderlerine gönderdiği mektupta acil durumun devam ettirilmesi ihtiyacının sürdüğünü söyledi.

Biden’ın acil durumu uzatma kararı, bir dizi eyaletin yöneticilerinin Corona virüsünün Omicron dalgası hafiflerken kısıtlamaları kaldırmaya başladıkları sırada geldi.

New York ve Massachusetts’in valileri geçen hafta maske zorunluluğunun kaldırılacağını açıklamıştı. Bunu New Jersey, California, Connecticut, Delaware ve Oregon eyaletleri tarafından alınan benzer kararlar izlemişti.

ABD sağlık yetkilileri bu hafta yaptıkları açıklamada Omicron’dan kaynaklanan vaka sayıları azalırken pandeminin yeni dönemi için hazırlanacaklarını bildirmiş, Hastalık Kontrol Merkezleri (CDC) maske kılavuzu da dair COVID-19 önlemlerini içeren bir dizi kılavuzunu güncelleyeceğini belirtmişti.

CDC günlük vaka sayılarının yedi günlük ortalamasının geçen haftaya göre yüzde 40 düştüğünü, günlük hastaneye yatma oranının yüzde 28 ve ortalama günlük ölümlerin yüzde 9 azaldığını kaydetmişti.

VOA tarafından geçilen Pandemiyle Mücadele İçin Acil Durumu Uzatma Kararı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Pandemiyle Mücadele İçin Acil Durumu Uzatma Kararı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Pandemiyle Mücadele İçin Acil Durumu Uzatma Kararı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.