Pandemi sağlığımızı, ekonomiyi, psikolojimizi ve sosyolojimizi bozdu

Pandemi sağlığımızı, ekonomiyi, psikolojimizi ve sosyolojimizi bozdu

ABONE OL
15:16 - 21/03/2021 15:16
Pandemi sağlığımızı, ekonomiyi, psikolojimizi ve sosyolojimizi bozdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalya Valisi Ersin Yazıcı turizm sezonu öncesi başta esnaf olmak üzere tüm vatandaşların kurallara uymasını isteyerek, ‘’Pandemi sağlığımızı bozdu, ekonomimizi bozdu, psikolojimizi bozdu, sosyolojimizi bozdu’’ dedi.

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, sanayi bölgeleri ile esnaf ziyaretlerini sürdürüyor. Yazıcı, Manavgat ilçesinde düzenlenen toplantıda Serik, Akseki ve Gündoğmuş ilçe esnaf odaları başkanlarıyla bir araya geldi.

Antalya Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, Vali Ersin Yazıcı’ya esnafın sorunlarına gösterdiği ilgi nedeniyle teşekkür etti. Dere, ‘’Valimiz Başkanlığında beşinci esnaf toplantısı düzenledik. Antalya esnafı olarak çok şanslıyız. Valimiz her zaman yanımızda. Esnaf dostu valimiz var’’ dedi.

Antalya ekonomisinin turizmden dolayı zorlu süreç yaşadığını belirten Vali Yazıcı, şöyle konuştu.

‘’Antalya turizm şehri. Turizm, şehrin ekonomisinin ana omurgası. Bu yüzden atacağınız her adım buna uygun gerçekleşmeli. Pandemi bütün ayarlarımızı ve planlarımızı bozdu. Pandemi sağlığımızı bozdu, ekonomimizi bozdu, psikolojimizi bozdu, sosyolojimizi bozdu. Baktığımız zaman toplumdaki bireyler olarak bu saydığım etkenlerden en az birisinden hepimiz payımızı aldık. Özellikle bu süreçte esnafımız ekonomik olarak büyük yaralar aldı. Ama hizmet üreten esnaf arkadaşlarımız bu süreçte çok zorlandı. Ama bu zorluktan da yine hep birlikte beraber çıkacağız.”

Virüs Antalya’da da yüksek

Antalya’nın vaka sayısı olarak turuncu risk gurubunda yer aldığını anımsatan Vali Ersin Yazıcı, şöyle devam etti.

‘’Sezon öncesi bunu aşağı çekmek istiyoruz. Virüs tüm Türkiye’de olduğu gibi bizde de yükselişte. Buradan bütün hemşerilerime ve esnaf arkadaşlarıma kuralları harfiyen uygulamalarını rica ediyorum. Antalya’mız özel bir şehir. Turizmden dolayı ayrı bir öneme sahip. Ülkemizin turizm gelirlerinin üçte biri bu şehirden sağlanmaktadır. Antalya’mız turizmi, tarımı ve sanayisi ile ülkemize büyük katkı sunan bir şehir. Bu kapsamda da ağır bir sorumluluğumuz var. Kurallara harfiyen uymamız lazım. Pandemi uzadıkça kurallara uyum azaldı. Pandemi herkesi yordu. Bir yıl uzun bir süreç. Denetim yapanda, evde bekleyen vatandaşlarımızda, esnafımız da bu süreçte psikolojik, sosyolojik, ekonomik olarak yoruldu. Süreç, şu an itibariyle başladığı dönemden daha zor geçmektedir.’’

Süre uzadıkça pandeminin de tahammül edilemez hale geldiğine dikkat çeken Vali Ersin Yazıcı, ‘’ Eylül’den sonra pandemi sürecini yönetmek gerçekten çok zor oldu. Hem ekonomik hem sosyal anlamda çok zorlaştı. Eylül’den bu yana sezonun bitişiyle işler iyice zora girdi. Turizm sezonuna girerken biraz daha dişimizi sıkarak vaka sayılarını düşüreceğiz. En büyük görev esnaf ve vatandaşlarımıza düşüyor. Antalya’nın vaka sayılarının düşmesi gelecek misafirler açısından sezon öncesi çok önemli’’ dedi.

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.