Pakistan yeni yıl kutlamalarını yasakladı

Pakistan yeni yıl kutlamalarını yasakladı

ABONE OL
13:29 - 29/12/2023 13:29
Pakistan yeni yıl kutlamalarını yasakladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Pakistan’ın geçici Başbakanı Enver El-Hak Kakar, yeni yıl kutlamalarının Gazze Şeridi’nde devam eden savaş nedeniyle yasaklandığını duyurdu.

Kakar ulusal televizyonda yayınlanan açıklamasında, “Tüm Pakistan ulusu ve Müslüman dünyası Gazze ve Batı Şeria’da silahsız Filistinliler’in, özellikle de çocukların katledilmesinden dolayı derin bir keder içindedir” dedi.

Pakistan Başbakanı, Filistinliler’le dayanışma içinde olduklarını göstermek amacıyla yeni yıl kutlamalarını ve yeni yılla ilgili her türlü etkinliği ülke çapında yasakladıklarını söyledi.

Pakistan da dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki Müslüman ülkeler İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki askeri harekâtını sert bir dille eleştirdi ve çatışmaların derhal durdurulması çağrısında bulundu.

Gazze Şeridi’ndeki 2 milyon 300 bin kişi su, gıda, yakıt ve ilaç sıkıntısı çekiyor ve bölgeye sınırlı yardım girebiliyor.

Pakistan Başbakanı Kakar, İslamabad’ın Gazze’ye halihazırda iki yardım sevkiyatı yaptığını ve üçüncüsünün de yakında gönderileceğini söyledi.

Pakistan İsrail’i tanımayı reddediyor

Hamas tarafından yönetilen Gazze Sağlık Bakanlığı’na göre İsrail ordusunun hava saldırıları ve kara operasyonları Gazze’nin büyük bölümünü harabeye çevirdi ve 7 Ekim’den bu yana çoğu çocuk ve kadın 21 binden fazla Filistinli öldü.

İsrail’in saldırıları, Hamas militanlarının 7 Ekim’de İsrail sınırını aşarak, 1200 kişiyi öldürmesinin ardından başladı. Hamas ayrıca 200’den fazla kişiyi rehin aldı.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Amerika Birleşik Devletleri ve diğer bazı ülkeler tarafından “terör örgütü” olarak kabul edilen Hamas ortadan kaldırılana kadar askeri harekâtı sürdürme sözü verdi.

Pakistan’ın İsrail ile diplomatik bağları bulunmuyor ve Pakistan “bağımsız bir Filistin devleti” kurulana kadar İsrail’i egemen bir ülke olarak tanımayı reddediyor.

Pasaportlarında “İsrail hariç tüm ülkeler için geçerlidir” ibaresi yer aldığı için Pakistanlılar İsrail’i ziyaret edemiyor.

VOA tarafından geçilen Pakistan yeni yıl kutlamalarını yasakladı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Pakistan yeni yıl kutlamalarını yasakladı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Pakistan yeni yıl kutlamalarını yasakladı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.