Özgür Özel Artvin’de halktan AK Parti’ye sarı kart göstermesini istedi

Özgür Özel Artvin’de halktan AK Parti’ye sarı kart göstermesini istedi

ABONE OL
23:35 - 19/03/2024 23:35
Özgür Özel Artvin’de halktan AK Parti’ye sarı kart göstermesini istedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in bugün başlayan ve üç gün sürecek Doğu Karadeniz mitinglerinde yer alacak genel merkez otobüsü, dün Trabzon’da taşlı saldırıya uğradı.

Atılan taşlar otobüsün yan camına isabet ederken içeride bulunan partililer herhangi bir zarar görmedi.

CHP Genel Başkanı Özel’in bugün Artvin ve Rize’deki programına eşlik eden İstanbul Milletvekili Yunus Emre saldırının münferit olduğunu söyledi.

VOA Türkçe’nin sorularını yanıtlayan İstanbul milletvekili, “Bu münferit bir olay. Zaten Özgür Bey, otobüste değildi. Bugün programın Artvin ve Rize ayağı gayet güzel geçti. Hiçbir tepki görmedik, bilakis yoğun destek vardı. Genel başkanımız akşam saatlerinde Trabzon’a geçti herhangi bir sıkıntı söz konusu değil” dedi.

Artvin’de son seçimde CHP dengeyi değiştirdi

Artvin, Doğu Karadeniz’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin en başarılı olduğu kent.

2019 yılındaki yerel seçimlerde Artvin Belediyesi ile birlikte yedi ilçeyi Cumhuriyet Halk Partisi kazanırken AK Parti sadece iki ilçede önde çıktı.

2014 yılında tablo bunun tam tersiydi. AK Parti 7 belediye kazanırken CHP yalnızca Ardanuç ve Kemalpaşa’yı kazanmıştı.

Özgür Özel: “Bu iktidara dur demeliyiz”

Artvin il merkezinde yoğun kalabalığa hitap eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, konuşmasında ekonomik krizi öne çıkardı.

Özel, “İğneden ipliğe her şeye zam gelen bir sürecin içindeyiz. Bundan sonraki süreçte artık hep beraber, bu sorunları çözmek için bu iktidara bir dur demeliyiz. AKP’li de olsan MHP’li de olsan şu hissiyatı yaratmaman lazım. Yahu emekliyi bu kadar zora koydum, yine oyunu aldım. Hayvancılık bitti ama yukarı köylerden oylar geldi, derlerse, 1 Nisan günü yapacak bir şey yok. Çünkü artık 3-4 sene seçim yok. 1 Nisan’dan bir gün sonra dövünmekle olmaz. Ama bir gün önce 31 Mart’ta yapacak bir şey var. Sarı kartı gösterin. Kırmızı ışığı yakın” diye konuştu.

Artvinlilere İliç hatırlatması: “Biz olursak Artvinli’ye siyanürlü su içirilmesine müsaade etmeyiz”

CHP lideri geçtiğimiz ay Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeni kazasını hatırlatarak Artvin kenti sınırlarında yüksek rakımda bulunan Cerattepe altın maden sahası için verilen mücadelenin önemine dikkat çekti.

Özgür Özel, “CHP’nin ve çevrecilerin tutumu olmasaydı, Cerattepe’de altın madeni çıkarılırken açık liç uygulaması olacaktı. Aynı İliç’teki gibi. Şu anda kapalı madencilik var. Aşağıda emekçiler çalışıyor. Yukarıda nakliyeciler, içinde cevher olan, çıkan toprağı ulaştırıyorlar. Şu anda burada siyanür yoksa bu mücadelenin sonucunda yok” dedi.

CHP Genel Başkanı, “Bu maden açık ocağa dönüştürülmek isteniyor. Açık ocakta zaten madenci yok, dozerci var. Dozerle alıyor, bir tarafa yığıyor. Bir yere götürmek yok, nakliye yok. Oluşan yığının üstüne geliyorlar, siyanürü döküyorlar. Biz olursak kimsenin gelip Artvin’e siyanürlü su içirmesine, Artvin’i perişan etmesine, asit yağmurları yağmasına asla izin vermeyiz” diye konuştu.

“Çayın taban fiyatı 25 lira olmalı; Çaykur’u dünya kartellerine verip sizi ezmek istiyorlar”

Daha sonra Rize’nin Pazar ilçesindeki mitinge katılan Özgür Özel, iktidarın çay politikasını eleştirdi.

CHP lideri, “Güzelim Çaykur’u tuttular, Varlık Fonu’na devrettiler. 1 buçuk milyonun geçim kapısı olan Çaykur’u, adeta özelleştirmek, büyük kartellerin eline vermek ve çay üreticisini, müstahsili büyük sermaye şirketlerinin işçisi haline getirmeye çalıştılar. Çaykurumuz’u dünya kartellerine verip sizleri ezmek istiyorlar. Sizi bir karınca gibi ezdirmeyiz. Çayın taban fiyatı 25 lira olmalıdır” diye konuştu.

Fındıklı Belediye Başkanı: “Rize’nin birkaç ilçesinde bu kez çok iddialıyız”

Artvin ve Rize programlarında Özgür Özel’in yanında olan Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Cervatoğlu, uzun yıllardır ilk kez Rize’de birden fazla belediye kazanma şansları olduğunu söyledi.

VOA Türkçe’nin sorularını yanıtlayan Cervatoğlu, “Fındıklı’da bir kez daha kazanmaya çok yakınız ama son ana kadar bir oyla kaybediyormuş gibi çalışacağız. Rize’nin birkaç ilçesinde bu kez çok daha iddialıyız. 2004’te olduğu gibi yine Hemşin’de kazanmak üzereyiz. Hemşin ve Pazar’da da çok iddialıyız. Ardeşen’de de seçim şu an için kafa kafaya görünüyor” diye konuştu.

Rize’de 2002’den beri AK Parti çok güçlü

31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimlerde Rize ile birlikte 17 ilçenin 14’ünü AK Parti aldı.

Çayeli, İkizdere ve Derepazarı’nı AK Parti’nin önünde MHP kazanırken, Fındıklı’da yarışı AK Parti’nin önünde bitiren CHP 15 yıl aradan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın memleketinde bir ilçe yönetimini ele geçirdi.

14 Mayıs 2023’teki Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’nde ise Cumhur İttifakı adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm ilçelerde seçimi önde bitirmişti.

VOA tarafından geçilen Özgür Özel Artvin’de halktan AK Parti’ye sarı kart göstermesini istedi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Özgür Özel Artvin’de halktan AK Parti’ye sarı kart göstermesini istedi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Özgür Özel Artvin’de halktan AK Parti’ye sarı kart göstermesini istedi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.