Özel’den Erdoğan’a Sisi göndermesi: “Sevdiğine koşuyor”

Özel’den Erdoğan’a Sisi göndermesi: “Sevdiğine koşuyor”

ABONE OL
10:14 - 15/02/2024 10:14
Özel’den Erdoğan’a Sisi göndermesi: “Sevdiğine koşuyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugünkü Mısır ziyaretiyle ilgili, “Herkes sevdiğine koşturuyor, Tayyip Bey de bugün Mısır’a gitmiş, Mısır’da Sisi’ye koşturmuş. Biz, devletlerarasında küslük olmayacağını, tepki gösterecekse göstermesini, arayı bir an önce düzeltmesini söylediğimizde bize, ‘Hain, darbeci, darbeci sever’ diyordu. Bugün darbeyi yapan ile sarılmış, poz veriyor” dedi.

Özel, Manisa’da başlattığı yerel seçimler kampanyasında bugün, Ankara’nın Etimesgut ilçesini ziyaret etti ve belediye başkanlığına aday sanatçı Erdal Beşikçioğlu için Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte oy istedi.

Bugün 14 Şubat olması nedeniyle, Sevgililer Günü’nün kutlandığını anımsatan Özel, CHP’nin yıllarca Mısır ile Türkiye’nin ilişkisini koruması gerektiği yönünde çağrıda bulunduğunu ancak Erdoğan’ın ısrarla buna karşı çıktığını vurguladı.

Özel, Sevgililer Günü’ne atıfta bulunarak Erdoğan’ın Mısır ziyaretinin tarihinin manidar olduğu imasında bulundu. CHP Genel Başkanı konuşmasında ayrıca Erdoğan’ın Mısır Cumhurbaşkanı Sisi hakkında sarf ettiği “Sisi ile beni çok barıştırmak isteyenler var. Asla kabul etmiyorum. Etmem de. Halkın yüzde 52 oyunu almış bir Mursi ve arkadaşlarını cezaevine mahkum eden bir anti demokrat ile karşı karşıyayız. Onunla aynı masaya oturmam. Ben demokratım. Ben böyle bir kişi ile asla görüşmem. Her şeyden önce onun bir defa genel af ile içerideki herkesi dışarı çıkardığımı görmem lazım. Ben uluslararası platformda şu anda darbeci Sisi’yi, Cumhurbaşkanı olarak görmüyorum, kabul etmiyorum” şeklindeki ifadelerini hatırlattı.

Özel, Erdoğan’ın zamanında yaptığı bu açıklamalara karşın kendilerinin “Biz yıllardır ona ‘Devletlerarası küslük olmaz, Sisi ile görüş’ dedik. ‘Büyükelçiyi çektin hadi, geri yolla’ dedik. ‘Orada çalışanlara yazık, öğrencimize yazık, bu kadar ihracat yapanımıza yazık, işverenimize, müteahhidimize yazık’ dedik. Dinlemedi, şimdi kendi ilişkisi gereği barışıyor ama bunca yıldır bu kadar eziyet çektirdiklerinin de vebali üstünedir” diye konuştu.

“Yavaş ile Beşikçioğlu arasında uyum olacak” vurgusu

CHP Genel Başkanı, Etimesgut’taki seçmenlerden CHP’nin adayı Erdal Beşikçioğlu ile büyükşehir seçiminde Mansur Yavaş’a oy vermelerini beklediğini söyledi. Özel, bu vesileyle Yavaş’ın Beşikçioğlu’nun adaylığına karşı olduğu yönündeki iddialara karşılık her ikisiyle birlikte ortak mesajlar verdi ve kampanya çalışması yaptı.

Özel, “CHP’nin halkçı belediyecilik anlayışını Etimesgut’a getirirseniz, Etimesgut nüfusunu ve sorunları artan Etimesgut’u hızla ayağa kaldıracağımıza, yükselteceğimize, hızla Türkiye’nin 16’ıncı büyük nüfusuna sahip ilçesi olan Etimesgut’u hak ettiği yere getireceğimize söz veriyoruz. Evsahibi ile kiracıları kavga ettirenlere inat, evsahibinin önünde kiracının yüzünü yere eğdirmeyeceğiz. Sorunlarınızı dile getiriyoruz. Hepinizi çok seviyoruz. Siz Etimesgut’a Erdal Başkanı getirin, Erdal Başkan, Mansur Başkan ile omuz omuza size sahip çıkacak, söz veriyoruz” dedi.

VOA tarafından geçilen Özel’den Erdoğan’a 14 Şubat vurgulu Sisi görüşmesi eleştirisi: “Sevdiğine koşuyor” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Özel’den Erdoğan’a 14 Şubat vurgulu Sisi görüşmesi eleştirisi: “Sevdiğine koşuyor” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Özel’den Erdoğan’a 14 Şubat vurgulu Sisi görüşmesi eleştirisi: “Sevdiğine koşuyor” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.