*** Özdemir: “Krizden eğitimle çıkılabilir”

*** Özdemir: “Krizden eğitimle çıkılabilir”

ABONE OL
16:56 - 12/01/2009 16:56
*** Özdemir: “Krizden eğitimle çıkılabilir”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Özdemir: "Krizden eğitimle çıkılabilir"

Alman Birlik 90/Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, ekonomik krizin ancak eğitim yoluyla aşılabileceğini belirtti

Özdemir, "Bild am Sonntag" gazetesi için "Krizden Eğitimle Çıkılabilir" başlığıyla yazdığı makalede, ülkedeki ekonomik krizin, sosyal düzeyi düşük yaklaşık 2,5 milyon çocukla, tek başına çocuk yetiştirmek zorunda kalan insanları daha ağır vurduğunu ifade ederek, bu durumda mantıklı yatırımların yapılması gerektiğini, ancak hükümetin bu konuda kendisine henüz kesin bir yön belirleyemediğini kaydetti.

Doğru yöndeki önceliklerin iklimin korunması ve sosyal adaletin yanı sıra eğitim olduğuna dikkati çeken Özdemir, öğrencilerin üniversiteye gidebilmeleri için ailelerin maddi durumlarının ya da mesleklerinin etken olmaması gerektiğini belirtti.
  

Çocuklara gün boyunca bakım verebilecek yeni yerlerin açılması gerektiğini, bunun için de gelecek 2 yıl için 5,3 milyar Euronun gerekli olduğunu savunan Özdemir, tüm gün boyunca eğitim veren okulların artırılması için 4,8 milyar Euro yatırım yapılması gerektiğini ifade etti. Daha fazla eğitim yeri yaratılması için de ayrıca 2,4 milyar Euronun gerekli olduğunu belirten Özdemir, ilk öğretimin de ücretsiz olması gerektiğini kaydetti.

(A.A) ha-ber.com

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.