Özdağ-Soylu Tartışmasında Basına Polis Müdahalesi

Özdağ-Soylu Tartışmasında Basına Polis Müdahalesi

ABONE OL
15:49 - 06/05/2022 15:49
Özdağ-Soylu Tartışmasında Basına Polis Müdahalesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, kendisi hakkında “Hayvandan aşağı biri. (George) Soros çocuğudur” diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla yüz yüze görüşmek üzere bakanlık kapısına gitti, ancak burada basın mensuplarına müdahale edildi.

Ülkücü kökenli olan ve Türkiye’de siyasi çizgisini “Suriyeliler’i ülkelerine geri gönderme” yaklaşımı üzerine kurduğu gözlemlenen Özdağ, son dönemde Suriyeliler aleyhine gelişmeleri gündeme getirmesi nedeniyle İçişleri Bakanlığı ve Bakan Soylu’yla polemik yürütüyordu.

Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı da, Suriyelilerle ilgili görüşleri reddeden bilgileri paylaşıyordu. Özdağ, bugün ise sözlü düello çağrısıyla İçişleri Bakanlığı’nın önüne giderek Soylu’yu dışarıda çağırdı. Polis, Özdağ’dan bakanlıktan ayrılmasını talep ederken basın mensuplarına müdahalede bulundu.

Sözlü düello süreci, Soylu’nun Özdağ hakkında George Soros ile bağlantılı olma iddiasında bulunmasıyla başladı. Bakan Soylu, dün TGRT TV’de yakın gelecekte Türkiye’nin Suriyeliler tarafından ele geçirilmesi hakkındaki “Sessiz İstila” filmini ve filmin yapımcısı olduğunu açıklayan Özdağ’ı hedef almıştı.

Soylu, “Ümit Özdağ bu filmi nasıl finanse etmiş. Bu Soros taktiğidir. Bu vatandaşımızı korkutmaya yönelik bir süreci tetiklemeye çalıştılar. Bunların insanlık ile alakası yok. Bunlar için İslam’ın güzel sözleri var. Hayvandan aşağıdır. Böyle tipler. Evet bir problem var. 4 milyon sığınmacı var Türkiye’de. Dünyada en çok sığınmacı olan ülkeyiz. Ama yalan üzerinden değerlendirerek insanları birbirine kırdırıyorlar. Siz insan değilsiniz. Siz insanlık sıfatından çıkmışsınız” demişti.

Bu sırada Özdağ’ın canlı yayında yanıt hakkını kullanma talebi iletilmesi üzerine Soylu, yanıt hakkına izin verilirse “Hayvandan aşağı biri. (George) Soros çocuğudur” diyerek yayını sonlandıracağını kaydetti. Bunun üzerine Özdağ ise, sosyal medya aracılığıyla bugün için “Seni yarın İçişleri Bakanlığı’nın önünde bulacağım oğlum! O zaman göreceğiz kim operasyon çocuğu, kim Soros’un çocuğu. Saat 11.00’de. Erkeksen orada bekle” karşılığını vermişti.

Aynı zamanda İstanbul Milletvekili olan Özdağ, bugün TBMM’den yürüyerek İstanbul’dan takviye çevik kuvvet ekipleri getirildiğini söylediği İçişleri Bakanlığı’na gitti. Özdağ, “Beni aileme küfretmek senin haddine mi? Korkak herif, korkak Süleyman, çık karşıma, sen don lastiği satarken ben akademide polis kardeşlerime ders veriyordum. Türkiye tarihinin en büyük kriminalisin. Geliyorum Süleyman bekle!” sözleriyle yürüyüşüne başladı.

“Zafer Partisi’ne komplo kuruluyor”

Özdağ, İçişleri Bakanlığı önünde yaptığı basın açıklamasında, Soylu’yu ağır sözlerle hedef alarak, şu ifadeleri kullandı:

“İçişleri Bakanı Süleyman Soylu liderliğinde, Zafer Partisi’ne komplo kuruluyor. Bu komployla ilgili bir kaç gün önce genel merkezimize gelen bir polis memuru bilgi verdi. Kimlerle kimin telefon konuşması yaptığını, bu komploda kimlerin görev alacağını öğrendim. Başka kaynaklardan da bunu teyit ettim. Zafer Partili gibi görülen hesaplar üzerinden beş-altı ilde karışıklık çıkarıp bizi psikolojik baskı altına almak istiyorlar. Biz tuzağa düşmeyiz. Atamanlar diye bir grup var. Sağda solda Suriyeli, Afgan dövüyorlar, bunu sosyal medyada yayınlıyorlar. Bir ay önce bunlarla ilgili suç duyurusunda bulunduk. İki-üç hafta önce ‘Biz kapattık, dağıldık’ dediler. Anladık ki arkasında karanlık odaklar var, kimle bağlantılı olduklarını tahmin edebilirsiniz. Dün Soylu’nun bana ve aileme yaptığı hakaret bu operasyonun işaret fişeğidir. Yemek yediğim restoranlardan kredi kartı bilgilerimi toplatmadın mı? Senden korkan senin gibi olsun. Sen kriminal bir adamsın. Bu görevin bittiği zaman tutuklanacaksın kardeşim. Hadi el mi yaman bey mi yaman? Bundan sonra seninle Süleyman bu iş, ikimizden birisi ölene kadar devam edecek. Ya sen özür dilersin ya da bu kavga sonuna kadar devam eder. Ama provokasyonları deneme. Her girişimini ağzına tıkarım.”

Öncesinde, Zafer Partisi’nin Twitter hesabı aracılığıyla “Büyük Türk milleti, Genel Başkanımız Prof. Dr. Ümit Özdağ, İçişleri Bakanlığı’na tek başına gidecektir. Hem partililerimizin hem de milletimizin bireysel veya gruplar halinde herhangi bir provokasyona neden olmamak İçişleri Bakanlığı önüne gitmemeleri önemle rica olunur” açıklaması yapıldı. Bu arada İstanbul’dan yola çıkmış olan Zafer Partisi üyeleri ise Ankara’ya girişte polisler tarafından engellendi. Özdağ’ın açıklaması sırasında polisler basın mensuplarına müdahalede bulundu.

VOA tarafından geçilen Özdağ-Soylu Tartışmasında Basına Polis Müdahalesi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Özdağ-Soylu Tartışmasında Basına Polis Müdahalesi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Özdağ-Soylu Tartışmasında Basına Polis Müdahalesi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.