Oruç Reis 27 Ekim’e Kadar Faaliyetlerine Devam Edecek

Oruç Reis 27 Ekim’e Kadar Faaliyetlerine Devam Edecek

ABONE OL
13:33 - 22/10/2020 13:33
Oruç Reis 27 Ekim’e Kadar Faaliyetlerine Devam Edecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki doğal kaynak arama faaliyetlerini yürüten gemisi Oruç Reis 27 Ekim’e kadar çalışmalarına devam edecek. Türk Deniz Kuvvetleri Seyir Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığı tarafından son olarak yayınlanan NAVTEX’le bölgede faaliyetlerin 27 Ekim tarihine kadar devam edeceği duyuruldu.

NAVTEX mesajında “1. SİSMİK ÇALIŞMALAR, R/V ORUÇ REİS, ATAMAN VE CENGİZHAN İSİMLİ GEMİLER İLE 21 EKİ 20 SAAT 2101Z’DAN 27 EKİ 20 SAAT 2059Z’YA KADAR AŞAĞIDAKİ SAHADA YAPILACAKTIR” ifadesiyle gemilerin doğal kaynak arama faaliyetlerini yürütecekleri koordinatlar paylaşıldı. Araştırmaların devam edeceği bölgenin Rodos ve Meis adalarının arasındaki bölge olduğu belirtildi.

Mesajda diğer gemilerin araştırma gemilerine 6 deniz mili açıktan geçmesi istendi.

Yunanistan tarafından bu sabah saatlerinde yayımlanan NAVTEX’teyse Türkiye’nin ilan ettiği NAVTEX’in yasadışı olduğu, söz konusu alanın Yunanistan kıta sahanlığı içerisinde olduğu iddia edildi.

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de yürüttüğü faaliyetler, başta Yunanistan olmak üzere Güney Kıbrıs Rum Kesimi ve AB ile arasında gerginliğin artmasına neden oldu.

VOA tarafından geçilen Oruç Reis 27 Ekim’e Kadar Faaliyetlerine Devam Edecek haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Oruç Reis 27 Ekim’e Kadar Faaliyetlerine Devam Edecek haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Oruç Reis 27 Ekim’e Kadar Faaliyetlerine Devam Edecek haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.