Öner kardeşler 3 yıllık sözleşme imzaladı

Öner kardeşler 3 yıllık sözleşme imzaladı

ABONE OL
00:54 - 16/06/2019 00:54
Öner kardeşler 3 yıllık sözleşme imzaladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 
 
Öner kardeşler 3 yıllık sözleşme imzaladı
Orta sıklette boks yapan Muratcan Buğra Öner (20) ile ağabeyi Alptuğ Öner (21), Almanya’nın Hamburg kentinde bulunan EC Boks Kulübü ile 3 yıllık sözleşme imzaladı
Türkiye’den gelen Öner kardeşler, Hamburg’daki Bokssporthalle adlı boks salonunda EC Boks Kulübü’nün menajeri Erol Ceylan ve kulübün baş antrenörü Oktay Urkal ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Ceylan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’de boks alanında çok büyük potansiyele sahip sporcular olduğunu belirterek, “Türkiye her alanda olduğu gibi boks alanında da büyüyen bir dev. Amatör sporcularımızın desteklenmesi gerekir. Bir sporcu başarılı olabilir, ancak dışarıdan destek görmezse, başarıları fark edilmez. Türkiye’de başarılı olan sporcularımızın profesyoneller tarafından desteklenmesi gerekir. Biz de EC Boks Kulübü olarak sporcularımızın önünü açmak istiyoruz” dedi.
Ceylan, Muratcan Buğra Öner’in 9 Nisan’da Almanya Şampiyonluk maçı için ringlere çıkacağını kaydetti.
Muratcan Buğra Öner de kendini tanıtarak, “2005 yılında minikler, 2006 ve 2007 yılında Yıldızlar Türkiye birinciliğini, 2008 yılında Gençler Türkiye üçüncülüğünü, Ankara Bölge Şampiyonluğunu, İstanbul Kupası’nı elde ettim. Amatörde şu ana kadar 115 maç, profesyonel olarak da 3 maç yaptım” dedi.

Boksta Türk boksörü Selçuk Aydın’ın hırsını ve Amerikalı boksör Floyd Mayweather’in stilini örnek aldığını ifade eden Öner, “EC Boks Kulübü ve çalışmalarını daha önce de duymuştum. Almanya’da boksta önemli bir topluluk oluşturmuşlar. Ben ve kardeşim de hem geleceğimizi garanti altına almak, hem de burada Türk toplumuna boks alanında destek vermek amacıyla gelen teklifi kabul ettik” diye konuştu.
Altuğ Öner ise şu ana kadar 100’den fazla amatör maça çıktığını ve 7’si hariç hepsini kazandığını belirterek, ilk profesyonel maçına EC Boks Kulübü adına katılacağını söyledi.
Kendisine güvendiğini, son zamanlarda Türkiye’de boks alanında önemli yatırımların yapıldığını ve büyük bir dönüşümün yaşandığını kaydeden Öner, “Özellikle son 1 yıldan beri Türkiye’de boks alanında önemli yatırımlar yapılmakta. Birkaç günden beri Hamburg’da antrenmanlara katılıyoruz. Burada antrenör ve sporcu arasında bir ayrımın olmadığını gördük. Bir gün Türkiye’de heykelimizi diktireceğimize inanıyoruz” şeklinde konuştu.

oner-kardes-3-yil-sozl-b.jpg

ha-ber.com 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.