“Omicron Varyantı Taşıyan Kişi Türkiye’den Geldi”

“Omicron Varyantı Taşıyan Kişi Türkiye’den Geldi”

ABONE OL
12:22 - 06/12/2021 12:22
“Omicron Varyantı Taşıyan Kişi Türkiye’den Geldi”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Tunus, ülkede ilk Omicron varyantı vakasının görüldüğünü açıkladı. Kuzey Afrika ülkesinin sağlık bakanlığı yetkilileri ülkede görülen ilk vakanın Türkiye’den seyahatten dönen bir kişide görüldüğünü belirtti.

Tunus Sağlık Bakanlığı COVID-19 Görev Gücü üyesi Dr. Hachemi Louser, ülkede tespit edilen ilk Omicron varyantı vakasının Demokratik Kongo Cumhuriyeti vatandaşı bir kişide tespit edildiğini açıkladı. Söz konusu kişinin Cuma günü İstanbul’dan geldikten sonra havalimanında yapılan test sonucu Corona virüsünün Omicron varyantını taşıdığı tespit edildi.

Yolcuyla birlikte seyahat eden kardeşinin ve arkadaşlarınınsa test sonuçlarının negatif olduğu, ancak bu kişilerin de karantinaya alındığı ifade edildi.

Türkiye’deyse Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şu ana kadar ülkede Omicron varyantına rastlanmadığını açıklamıştı. Koca, açıklamasında, Türkiye’de ağırlıklı olarak Delta varyantının görüldüğünü söylemişti.

Tunus, Omicron vakasının ortaya çıkmasının ardından yeni seyahat kısıtlamalarını devreye sokmuştu. Son dönemde aralarında ABD’nin de bulunduğu ülkelerden aşı temin eden Tunus’ta salgında nispeten bir gerileme görülmeye başlandı. Ancak ülkede bugüne kadar 25 binden fazla insan COVID-19 yüzünden hayatını kaybetti.

VOA tarafından geçilen “Omicron Varyantı Taşıyan Kişi Türkiye’den Geldi” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Omicron Varyantı Taşıyan Kişi Türkiye’den Geldi” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Omicron Varyantı Taşıyan Kişi Türkiye’den Geldi” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.