“Omicron Varyantı Aşıya Direnç Gösteriyor”

“Omicron Varyantı Aşıya Direnç Gösteriyor”

ABONE OL
13:28 - 18/12/2021 13:28
“Omicron Varyantı Aşıya Direnç Gösteriyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD’de yapılan yeni bir araştırma, Omicron varyantının mevcut aşılara karşı “önemli derecede direnç” gösterdiği ve takviye dozların da çok fazla etki yapamayabileceği sonucuna vardı.

New York Columbia Üniversitesi ile Hong Kong Üniversitesi’nden 20’den fazla bilimadamı tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre, dünyada giderek artan Omicron varyantı, uygulanmakta olan mevcut COVID-19 aşıları ve antikor tedavilerine karşı dirençli, güçlü bir varyant olma özelliği taşıyor.

Son araştırmaya imza atan 20 bilimadamı, Omicron gibi dirençli virüslerin ortaya çıkmasıyla birlikte bireylerin şimdiye kadar tam doz oldukları aşılar ve ayrıca takviye dozların giderek daha da etkisiz hale gelmesinden endişe ettiklerini kaydetti.

Son araştırma raporunda takviye doz aşı olanların bile ciddi riskler taşıdığı kaydedildi. Araştırmada, Omicron varyantının nasıl ortaya çıktığının ve bu kadar hızlı yayılmasının nedenlerinin bilimsel olarak ortaya çıkarılması ve ona göre yeni aşı, yeni tedavi yöntemlerinin mutlaka bulunması gerektiği belirtildi.

“Daha önce virüse yakalananlar da risk taşıyor”

Araştırmayı yürüten bilimadamları, dünyada en yaygın olarak kullanılan dört aşıdan herhangi biriyle (Moderna, Pfizer, Astra Zeneca, Johnson & Johnson) tam olarak aşılanan kişilerden alınan antikorlarla, bu aşıların, önceki varyantlarla kıyaslandığında Omicron varyantını önlemekte daha az etkili olduklarını saptadıklarını kaydetti. Daha önce Corona virüsüyle enfekte olmuş kişilerden alınan antikorlarla, bu kişilerin Omicron varyantına yakalanma olasılığının daha düşük olsa da varolduğu saptandı.

Araştırma konusunda açıklama yapan Doktor David Ho, “Araştırmamızdan elde ettiğimiz son sonuçlar, daha önce Corona virüsüne yakalanmış kişilerin ve tam olarak aşılanmış kişilerin Omicron varyantına yakalanma riski altında olduğunu gösteriyor. Takviye doz aşısını olanlar bile Omicron varyantına karşı yeterince koruma sağlamayabilir, ancak elbette takviye doz aşı olunması tavsiye edilir, çünkü yine de bir miktar direnç gösterebilir” dedi.

VOA tarafından geçilen “Omicron Varyantı Aşıya Direnç Gösteriyor” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Omicron Varyantı Aşıya Direnç Gösteriyor” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Omicron Varyantı Aşıya Direnç Gösteriyor” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.