Omicron ABD’de Yayılmaya Devam Ediyor

Omicron ABD’de Yayılmaya Devam Ediyor

ABONE OL
23:52 - 05/12/2021 23:52
Omicron ABD’de Yayılmaya Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Amerika’da sağlık yetkilileri eyaletlerin yaklaşık üçte birinde Omicron varyantının saptandığını, bununla birlikte ülkede Delta varyantının Covid-19 vakalarının çoğunluğunu oluşturmaya devam ettiğini belirtiyor.

Ulusal Sağlık Enstitüsü Bulaşıcı Hastalıklar Merkezi Direktörü ve Başkan Joe Biden’ın sağlık danışmanı Dr. Anthony Fauci, Omicron’un çok kötü gibi görünmediğini ancak kesin sonuçlara ulaşmak için daha fazla çalışma gerektiğini söyledi.

Fauci, Amerika’nın makul bir sürede Afrika’nın güneyindeki ülkelere yönelik seyahat kısıtlamalarını kaldırmasını umduğunu da belirtti.

Fauci bu açıklamaları CNN televizyonuna yaptı.

Amerika’da Omicron şu ana kadar en az 15 eyalette, California, Colorado, Connecticut, Hawai, Maryland, Massachusetts, Minnesota, Missouri, Nebraska, New Jersey, New York, Pennsylvania, Utah, Washington ve Wisconsin’de tespit edildi.

Vakaların çoğunu iki doz aşı olanlar oluşturuyor ve belirtiler hafif seyrediyor. Bu kişilerin takviye aşı dozlarını olup olmadıkları ise bilinmiyor.

Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezleri Direktörü Dr. Rochelle Walensky’nin ABC televizyonuna yaptığı açıklamaya göre Omicron vakalarının yayılmasına rağmen Amerika’da Delta varyantı günlük vakaların nerdeyse yüzde 99,9’unu oluşturuyor.

Walensky, Omicron vakalarının artmasını beklediğini de söyledi.

Covid-19 aşı üreticileri Omicron’u hedef alan bir aşıyı hızlı şekilde geliştirmeyi amaçlıyor, sağlık yetkilileri de bunu hızlı şekilde değerlendirebileceklerini belirtiyor. Ancak süreç yine de aylar sürebilir.

CDC Direktörü Walensky, ABD Gıda ve İlaç Dairesi’yle (FDA) CDC’nin bu konuda hızla hareket edeceğini belirtti.

Moderna, aşının Amerika onayı için Mart ayında başvuruda bulanabileceğini kaydediyor.

Şirket yetkilileri üretimi arttırmanın da zaman alacağını vurguluyor.

Moderna COVID-19’a karşı Amerika’da kullanılan üç aşıdan biri.

Moderna kurucularından Noubar Afeyan CNN’e yaptığı açıklamada Omicron’la ilgili veri elde etmenin bir hafta ya da 10 gün kadar daha süreceğini söyledi.

Afeyan, Omiron hedefli aşının yapımının da 60-100 gün süreceğini kaydetti. Afeyan’a göre ilave aşıların dozunu arttırmak da seçenekler arasında değerlendiriliyor.

VOA tarafından geçilen Omicron ABD’de Yayılmaya Devam Ediyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Omicron ABD’de Yayılmaya Devam Ediyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Omicron ABD’de Yayılmaya Devam Ediyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.