Omicron ABD’de Baskın Varyant Haline Geldi

Omicron ABD’de Baskın Varyant Haline Geldi

ABONE OL
14:13 - 21/12/2021 14:13
Omicron ABD’de Baskın Varyant Haline Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Corona virüsünün yeni varyantı Omicron sadece 3 haftada ABD’de yaygın varyant haline geldi. Başta New York olmak üzere virüs tüm ABD’de hızla yayıldı. Son verilere göre ülkede görülen vakaların yüzde 73’ünden fazlası Omicron varyantı taşıyor.

Pazartesi günü ABD’de Omicron varyantı kaynaklı ilk ölüm de kayda geçti. Teksas eyaletinde bir hasta Omicron varyantı nedeniyle hayatını kaybetti. Ölen kişinin aşı yaptırmamış olan bir yetişkin olduğu açıklandı.

Uzmanlar özellikle Noel ve yılbaşı kutlamalarının yapılacağı bu dönemde çok hızla bulaşan Omicron varyantı vakalarının ciddi artış göstermesinden endişe ediyor.

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre de Omicron varyantı nedeniyle bulaşıcılık iki katına çıktı ve vaka sayılarında ciddi yükselişler görülüyor.

ABD’de geride bıraktığımız haftasonu COVID-19 testi yapılan merkezler önünde uzun kuyrular oluştuğu gözlendi. Çok sayıda kişi Noel tatilinde özellikle aile büyüklerini ziyaret öncesinde test yaptırmak için merkezlere akın etti.

Hızlı vaka artışı görülmesi nedeniyle başkent Washington’da da kapalı alanlarda maske uygulaması zorunluluğuna geri dönüldü. Washington Belediye Başkanı, “Hepimiz bundan yorulduk, ben de yoruldum ama artışa karşı önlem almalıyız” dedi.

ABD’nin en kalabalık şehirlerinden biri olan New York’ta da vaka sayılarında yüzde 60’ın üzerinde artış görüldü. New York salgının başından bu yana üç gün art arda rekor seviyede vaka sayısıyla karşı karşıya kaldı. Günlük vaka sayıları 20 binin üzerinde seyrediyor.

Kısa bir süre önce bir yıllık aranın ardından yeniden gösterilerin başladığı Broadway’de de müzikaller yeniden perdelerini kapatmaya başladı. Şehirde spor müsabakaları da dahil haftasonu birçok etkinlik yüksek vaka artışı nedeniyle iptal edildi.

ABD’de halkın yüzde 61’inin tam aşılı, yüzden 30’unun da hatırlatma dozu aşısını yaptırmış olmasına rağmen vaka sayıları hızla yükseliyor.

Uzmanlar, Omicron kaynaklı olarak hastanelere yatış ve ölüm oranlarında daha az bir artış olabileceğini, bu varyantın genel olarak daha hafif seyrettiğinin gözlemlendiğini belirtiyor.

ABD’de Aralık ayı başından bu yana vaka sayıların yüzde 57 artış görülürken hastaneye yatışlar da yüzde 26 oranında arttı. ABD’de bazı bölgelerde Omicron’un yüzde 90’ların üzerinde baskın varyant hale geldiğine de dikkat çekiliyor.

ABD Başkanı Joe Biden, bugün kameraların karşısına geçerek Omicron varyantı ve son dönemde artan vaka sayılarına yönelik olarak alınacak yeni önlemleri açıklayacak.

VOA tarafından geçilen Omicron ABD’de Baskın Varyant Haline Geldi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Omicron ABD’de Baskın Varyant Haline Geldi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Omicron ABD’de Baskın Varyant Haline Geldi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.