“Olimpiyatlarda Corona Vakası Olmaması İmkansız”

“Olimpiyatlarda Corona Vakası Olmaması İmkansız”

ABONE OL
11:38 - 21/07/2021 11:38
“Olimpiyatlarda Corona Vakası Olmaması İmkansız”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Tokyo Olimpiyatları’nın başlamasına iki gün kala Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus’tan oyunlar sırasındaki salgın riskine dair açıklamalar geldi. DSÖ Başkanı, oyunlar sırasında hastalığın yayılmasını tamamen engellemenin imkansız olduğunu söyledi.

Ghebreyesus, mutlaka oyunlar sırasında salgına yakalananlar olacağını önemli olanın bu vakaların nasıl ele alınacağı, tespit edileceği ve karantinaya alınacağı konusu olduğunu belirtti.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi’yle düzenlenen toplantıda konuşan Dünya Sağlık Örgütü Başkanı “Salgına karşı başarının işareti, herhangi bir vakanın mümkün olduğunca süratle tespit edilmesi, izole edilmesi, izlenmesi ve olası temaslardan hızla kaçınmasının sağlanmasıdır” dedi. Yaklaşık 11 bin kişinin konaklayacağı Olimpiyat Köyü’nde sıfır vakaya rastlanmasının imkansız olduğunu ifade eden Ghebreyesus, erken tespitin hayati önemi olduğunu vurguladı.

Oyunlara katılacak ya da organizasyonda görevli şu ana kadar 79 kişide COVID-19 tespit edildi. Bu kişilerden bazıları test sonuçları pozitif çıktığı için oyunlara seyahat etmesi engellenen sporcular oldu.

Geçen yıl yapılması gereken ancak Corona virüsü salgını nedeniyle bu yıla ertelenen Tokyo Olimpiyat Oyunları 23 Temmuz ve 8 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

Japonya’da çok sayıda kişi oyunların yapılmasına halen karşı çıkıyor ve protesto ediyor. Ancak buna rağmen Olimpiyat Komitesi önce stadyumlara 10 bin kişi almaya karar verdi, ardından da oyunların seyircisiz oynanacağını duyurdu.

Japonya’da henüz aşılamanın da çok yavaş olması nedeniyle, oyunlarla birlikte dünyanın dört bir yanından gelecek kişiler yüzünden yeni bir salgın dalgasının başlamasından endişe ediliyor.

VOA tarafından geçilen “Olimpiyatlarda Corona Vakası Olmaması İmkansız” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Olimpiyatlarda Corona Vakası Olmaması İmkansız” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Olimpiyatlarda Corona Vakası Olmaması İmkansız” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.