Olimpiyat yolunda sağlam adım

Olimpiyat yolunda sağlam adım

ABONE OL
14:49 - 02/11/2014 14:49
Olimpiyat yolunda sağlam adım
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Olimpiyat yolunda sağlam adım

AIBA Pro Boxing’te ilk maçını kazanan Fenerbahçeli milli boksör Kılıçcı, “Güzel bir başlangıç yaptım. İnşallah sonunu da mutlu tamamlayacağım” dedi.

Dünya Boks Birliği’nin (AIBA) düzenlediği ve kazananın Rio Olimpiyat Oyunları’na katılma hakkı elde edeceği “AIBA Profesyonel Boks” (Pro Boxing) organizasyonunda ilk maçında galip gelen Fenerbahçeli milli boksör Adem Kılıçcı, güzel bir başlangıç yaptığını, bundan sonraki turlarda da mücadelesini sürdüreceğini söyledi.

Profesyonel boksta ringe çıktığı ilk maçla ilgili soruları cevaplayan Kılıçcı, “İyi çalıştık ve güzel bir başlangıç yaptık. Çalışmalarımızın ilk meyvesini aldık. İnşallah bundan sonra da devam edecek. Sonunu da inşallah mutlu bir şekilde tamamlayıp, ülkemize bu başarıyı getireceğiz. Türk bayrağını dalgalandıracağız. Sonra da olimpiyata gidip en iyi şekilde ülkemizi temsil edip, madalyayı Türkiye’ye getireceğiz” şeklinde konuştu.

“Her turda daha iyi performans göstereceğim”

Kenyalı Nickson Abaka’yı yendiği 75 kilo mücadelesinin dışında diğer 3 ayakta güçlü rakiplerle karşılaşacak olmasıla ilgili Kılıçcı, “İlerlediğim her turda daha iyi performans göstereceğim. Türk halkı da bunu görecek” dedi.

Başarılı sporcu, “Her maçta elimden gelenin en iyisini yapacağım. İddiamı her maçımda ringde göstereceğim. İlerledikçe daha zor rakiplerle karşılaşacağım. Bundan sonraki rakiplerim daha zor olacak. Her ilerlediğimde daha iyi performans göstereceğim. Buna inanıyorum. İnşallah Türk halkı da bunu görecek” ifadelerini kullandı.

“Atagün ile yoldaş olduk”

Milli boksör, Türkiye’nin olimpiyat madalyalı eski boksörü, şimdi kendisine antrenörlük yapan Atagün Yalçınkaya’nın verdiği desteğin önemli olduğunu söyledi.

Atagün ile 15 yıldır arkadaş olduklarını kaydeden Kılıçcı, “Yoldaş olduk biz onunla. Çocukluğumuz beraber geçti. O beraberliği şimdi de antrenör sporcu olarak üst seviyelere taşıdık. Bundan sonra daha büyük başarılar için mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Yalçınkaya: “İkinci ve üçüncü maçlarında daha iyi olacak”

Atagün Yalçınkaya, Adem Kılıçcı’nın ilk profesyonel maç deneyiminde heyecanı üzerinden attığını, turnuvadaki ikinci ve üçüncü maçlarda daha iyi bir performans ortaya koyacağına inandığını söyledi.

Olimpiyat madalyası kazandığı 2004 Atina’dan sonra bir dönem kendisinin de Almanya’da profesyonel boks yaptığını kaydeden Yalçınkaya, şunları söyledi:

“Bizim için Adem’in burada şampiyon olup olimpiyat vizesi alması önemli. İlk profesyonel deneyimi oldu. Ben de profesyonel maçlar yapmıştım Almanya’da. Heyecanlıydı ama 6 raundun sonunda kazanmasını bildi. Bu bir başlangıçtı. Heyecanı da üzerinden attı. İkinci ve üçüncü maçlarda daha iyi olacağına inanıyorum. Çünkü iyi çalışıyoruz gerçekten. İnşallah burada olimpiyat vizesini alır, olimpiyata gider. Orada da bir madalya bekliyoruz kendisinden. İnşallah altın madalyayı getiren ilk boksör olarak tarihe geçer.”

Organizasyonla ilgili bilgi veren Yalçınkaya, AIBA’nın başarılı amatör sporcuları profesyonel federasyonlara kaptırmamak için güzel bir organizasyon başlattığını vurgulayarak, “Şu anda amatörde başarılı olan sporcular için de bu organizasyonla profesyonel boks için önleri açık. Adem seneye 12 rauntluk, 1 milyon dolar ödüllü maçlara çıkacak. Bu lig, amatör boksörlerin, profesyonel boksa kaptırılmaması için çok iyi oldu. Hedefimiz ilk 8 arasında şampiyon olup, olimpiyat vizesini almak” şeklinde konuştu.

ha-ber.com

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.