Olimpiyat Oyunları Yaklaşırken Tokyo’da Olağanüstü Hal

Olimpiyat Oyunları Yaklaşırken Tokyo’da Olağanüstü Hal

ABONE OL
19:21 - 08/07/2021 19:21
Olimpiyat Oyunları Yaklaşırken Tokyo’da Olağanüstü Hal
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Tokyo Olimpiyat Oyunları’nın başlayacağı tarih olan 23 Temmuz yaklaşırken Corona virüsü salgını nedeniyle alınan önlemler arttırılıyor. Oyunun sponsorlarından biri olan Asahi gazetesi, müsabakalara seyirci alınmayacağını yazdı. Ayrıca salgın nedeniyle Tokyo’da olağanüstü hal ilan edildi.

Eğer bu karar onaylanırsa tüm oyunlar izleyicisiz olarak yapılacak. Uzmanlara göre bu uygulama, Corona virüsünün yayılması tehlikesini ciddi oranda azaltabilir. Japonya’da tıp uzmanları bir süredir bu yönde çağrılar yapıyordu.

Daha önce açıklanan bir kararda sınırlı sayıda izleyici alınacağı, ancak tezahürrat yapmanın yasak olacağı ifade edilmişti. Sponsorların spor tesislerinde düzenleyecekleri etkinlikler de salgın nedeniyle iptal edildi.

Başbakan Yoshihide Suga da yaptığı açıklamada “Salgının yeniden hız kazanmaması için önlemleri arttırmalıyız. Bu nedenle Tokyo için olağanüstü hal ilan edeceğiz” dedi.

Japonya’da aşılama da diğer ülkelere göre yavaş seyrediyor. Ülke nüfusunun şu an için sadece dörtte biri aşılanmış durumda. Japonya’da bugüne kadar 810 binden fazla vaka görülürken 14 bin 900 kişi hayatını kaybetti.

Olağanüstü hal ilan edilen Tokyo’da son 24 saatte 896 yeni vaka tespit edildi. Bu, Mayıs ayının ortalarından bu yana görülen en yüksek vaka sayısı oldu.

Alınan yeni önlemler kapsamında Tokyo’da Pazartesi gününden 22 Ağustos tarihine kadar restoranlarda alkol satışı yasaklanacak.

Japonya’da uzunca bir süredir halkın büyük bir kesimi Corona virüsü salgını nedeniyle oyunların iptal edilmesini istiyor ve bu yönde protestolar düzenliyor.

Aslen geçen yaz düzenlenecek olan Tokyo Olimpiyat Oyunları, Corona virüsü salgını nedeniyle bu yıla ertelenmiş ve 23 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında yapılması kararlaştırılmıştı.

VOA tarafından geçilen Olimpiyat Oyunları Yaklaşırken Tokyo’da Olağanüstü Hal haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Olimpiyat Oyunları Yaklaşırken Tokyo’da Olağanüstü Hal haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Olimpiyat Oyunları Yaklaşırken Tokyo’da Olağanüstü Hal haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.