Öldürülen Filistinli çocuk sayısı az bile

Öldürülen Filistinli çocuk sayısı az bile

ABONE OL
15:55 - 23/11/2023 15:55
Öldürülen Filistinli çocuk sayısı az bile
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Eski Beyaz Saray ve Dışişleri Bakanlığı görevlisinin İslamofobik ifadeler içeren videoları ABD medyasının gündeminde.

ABD’de eski Başkan Barack Obama döneminde Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi’nde Güney Asya Direktör Vekilliği ve diğer dönemlerde ABD Dışişleri Bakanlığı’nın İsrail ve Filistin İşleri Ofisi’nde çeşitli görevler almış eski bir hükümet çalışanı olan Stuart Seldowitz’in, Müslüman bir sokak satıcısına sarf ettiği İslam dini ve Müslümanlar’a yönelik hakaret içeren videolar ABD’de gündem oldu.

Seldowitz, New York’ta Mısırlı bir sokak satıcısının tezgahının önüne defalarca giderek bu kişiye, İslam dinine ve Filistinliler’e karşı nefret içeren söylemlerde bulundu.

Sokak satıcısının kaydettiği ve sosyal medyada bir üniversite öğrencisi tarafından paylaşılan videolarda Seldowitz, sokak satıcısının videolarda öyle bir beyanı olmamasına rağmen onu önce Hamas’a destek vermekle suçluyor ve ardından Filistin’e yönelik İsrail saldırılarını destekleyen ifadeler kullanıyor.

Eski hükümet görevlisi “4 bin Filistinli çocuk ölümü az bile” tarzında sözler sarf ediyor.

Hz. Muhammed ve Kur’an-ı Kerim’e art arda hakaretler sıralayan Seldowitz, sokak satıcısını Mısır istihbaratına bildirmekle ve ülkesine döndüğünde ona ve ailesine işkence yapılması benzeri ifadelerle de tehdit ediyor.

Sokak satıcısı Seldowitz’in hakaret ve ithamlarına yanıt vermiyor ve sadece “İngilizce bilmiyorum” ifadesini kullanarak Seldowitz’in tezgahının önünden gitmesini istiyor.

Seldowitz, videoların sosyal medyada yayılmasının ardından yaptığı açıklamada, çok sinirlendiğini ve konuyu dine hakaret noktasına kadar taşıdığını, bundan pişmanlık duyduğunu söylüyor.

Seldowitz’in hali hazırda çalıştığı danışmanlık firması da yaptığı açıklamada, Stuart Seldowitz’le tüm ilişkilerini kopardıklarını duyurdu.

New York Polisi de sokak satıcısının şikayeti üzerine şu aşamada Seldowitz hakkında bir işlem yapılmadığını ancak olaydan haberdar olduklarını ve durumu takip ettiklerini açıkladı.

VOA tarafından geçilen “Öldürülen Filistinli çocuk sayısı az bile” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Öldürülen Filistinli çocuk sayısı az bile” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Öldürülen Filistinli çocuk sayısı az bile” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.