Olaylarda 4 Kişi Öldü 52 Kişi Gözaltına Alındı

Olaylarda 4 Kişi Öldü 52 Kişi Gözaltına Alındı

ABONE OL
09:03 - 07/01/2021 09:03
Olaylarda 4 Kişi Öldü 52 Kişi Gözaltına Alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Senato Pennsylvania Sonuçlarına İtirazı Reddetti

Senato, Pennsylvania eyaletinde Joe Biden’ın zaferine yapılan itirazı reddetti.

3 Kasım’da yapılan seçimlerde eyaletlerin Seçiciler Kurulu üyelerinin oylarının sayıldığı Kongre’nin iki kanadının ortak oturumunda Pennsylvania’dan gelen sonuçlara bazı Cumhuriyetçiler tarafından itiraz edilmişti. İtiraz hem Temsilciler Meclisi hem de Senato’dan en az bir üyenin desteğini alması nedeniyle geçerli sayılmıştı.

Bunun üzerine Seçiciler Kurulu oylarının sayıldığı ortak oturuma ara verildi ve her iki kanatta itirazın tartışmak üzere en az iki saat sürecek ayrı oturumlar başladı.

Senato’daki itiraz oturumunda hiçbir senatörün söz almaması üzerine doğrudan oylamaya geçildi ve itiraz 7’ye karşı 92 oyla reddedildi.

Bu arada Senato Cumhuriyetçi Çoğunluk Lideri Mitch McConnell, eyaletlerden gelen sonuçlara bugün başka bir itirazın olmasını beklemediğini söyledi.

Pennsylvania’dan önce de Arizona için itiraz mekanizması her iki kanattan en az bir üyenin desteğini alması üzerine devreye sokulmuştu. İtiraz, oturumların ardından yapılan oylamada reddedilmişti.

FBI Şiddet Olaylarına Karışanları Tespit Etmek İçin Yardım İstedi

Federal Soruşturma Dairesi’nin (FBI) Washington bürosu, Twitter paylaştıkları mesajla Kongre’deki şiddet olaylarına karışanları tespit etmek için halktan yardım istedi.

FBI her türlü ihbar ve görselin değerlendirmeye alınacağı bildirildi.

Arizona Seçim Sonuçlarına Yapılan İtiraz Reddedildi, Pennsylvania Sonuçlarına İtiraz Değerlendiriliyor

Temsilciler Meclisi, Başkan Donald Trump’a sadık Kongre üyeleri tarafından Arizona eyaletinde Joe Biden’ın zaferine yapılan itirazı reddetti.

Demokratlar’ın kontrolundaki Temsilciler Meclisi 121’e karşı 303 oyla itirazı reddetti. Daha önce Cumhuriyetçiler’in kontrolundaki Senato’da yapılan oylamada da itiraz reddedilmişti.

Seçiciler Kurulu kararlarına itiraz için bir senatörün desteğinde Temsilciler Meclisi üyelerinin yazılı dilekçe vermesi gerekiyor. Gün içinde Kongre işgali sırasında yaşanan olaylar yüzünden birçok senatör ve Kongre üyesi itirazlarını geri çekmeye karar verdi. Ancak alfabetik giden sayım sırasında tek bir senatör, Missouri eyaletinden Cumhuriyetçi senatör Pennsylvania eyaletindeki itirazını çekmemeye karar verdi. Bundan dolayı bu eyalette Joe Biden lehine tamamlanan sonucu Kongre’nin iki kanadı yeni bir oylamayla onaylayacak ya da reddedecek.

Kararın ardından Kongre’nin iki kanadı da ayri ayrı oturum yapmak uzere genel kuruldan ayrıldı. Uzmanlar itirazlara rağmen kararların sonucu değiştirmesini beklemiyor.

Olaylarda 4 kişi öldü, 52 kişi gözaltına alındı

Trump yanlılarının işgal ettiği ABD Kongresi’nde yaşanan olaylarda toplam 4 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Başkent Washington polisinin yaptığı açıklamaya göre, olaylar sırasında biri polis tarafından vurulan bir kadın olmak üzere toplam 4 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Polis olaylarda 52 kişinin de gözaltına alındığını belirtti.

VOA tarafından geçilen CANLI BLOG- Olaylarda 4 Kişi Öldü 52 Kişi Gözaltına Alındı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. CANLI BLOG- Olaylarda 4 Kişi Öldü 52 Kişi Gözaltına Alındı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan CANLI BLOG- Olaylarda 4 Kişi Öldü 52 Kişi Gözaltına Alındı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.