Okuldan Gelen İhbar Polisi Alarma Geçirdi

Okuldan Gelen İhbar Polisi Alarma Geçirdi

ABONE OL
23:02 - 29/08/2020 23:02
Okuldan Gelen İhbar Polisi Alarma Geçirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın başkenti Berlin`de sabah saatlerinde ‘Max-Taut-Schule’ Okulunda çalan alarm ve gelen ihbarlar gün boyunca Berlin’de heyecan yarattı.Berlin’in Lichtenberg ilçesinde bulunan Max-Taut-Schule okulunda sabah saat 10:30 civarında okulun alarmı çaldı. Aynı anda polis merkezine çocuğu okulda bulunan ailelerden iki ihbar telefonu geldi. Bunun üzerine Berlin polisi okul çevresinde güvenlik şeridi oluşturdu. Çevredeki caddeler ve bazı ara yollar araç ve yaya trafiğine kapandı. Olay yerine polis özel kuvvetleri SEK sevk edildi. İtfaiye ve ambulans dışarıda hazır bekletildi.

Polis bilgi vermese de silahlı bir kişinin okulda görülmesinin alarma ve ihbarlara sebep olduğu iddia edildi. Olay yerine intikal eden polis okulda yaptığı anonsla öğrencilerin sınıflarından çıkmamalarını, dersliklerinin kapılarını kilitlemelerini, pencerelerden uzak durmalarını ve mümkün olduğunca gizlenmelerini söyledi.Silahlı bir saldırgan olabileceği endişesiyle 80 polis ve özel tim tek tek okuldaki bütün odaları kontrol etti. Dört saat boyunca okulda arama yapan polis tehlike oluşturabilecek bir bulguya rastlamadı.

Öğrenciler, küçük gruplar halinde okuldan çıkarılmaya başlayınca dışarıda endişeli bir bekleyiş içerisinde olan aileler rahat nefes aldı.Polis sözcüsü Heidi Vogt basına yaptığı açıklamada, sabah ‘Max-Taut-Schule’ okulundan gelen ihbar üzerine okulun içerisinde ve dışarıda güvenlik önlemleri aldıklarını söyledi. Alarm ve ihbarın bir okuldan gelmesi nedeniyle hassas bir durumun söz konusu olduğunu belirten Vogt, “Bu sabah okuldan bir ihbar aldık. Okulun alarmı da çaldı; ama alarmın neden ve nasıl çaldığını şu an söyleyemem. Buna paralel olarak iki telefon ihbarı daha aldık. Polis güçleri okulda arama yapıyor. Alarm çalma sebebini araştırıyoruz. Okul olduğu için hassas bir durum söz konusu ve belli bir prosedürü uyguluyoruz. Böylesi durumlarda okul idarecilerinin ve öğrencilerin uyması gereken kurallar koordine ediliyor. Farklı birimlerimiz içeride bütün odalarda tek tek arama yapıyor. Yaralanan veya zarar gören yok ama öğrencilerde stres faktörü oluşabileceği göz önünde bulunduruluyor. Öğrencilerin tıbbi ve psikolojik yardıma ihtiyacı olup olmadığına bakıyoruz. Olay çok yönlü araştırılıyor” dedi.Max-Taut-Schule’ okulunda çalan alarmın ve yapılan ihbarların sebebi henüz bilinmiyor ama okulda yapılan aramalarda tehlikeli bir duruma rastlanmaması üzerine başkent Berlin derin bir nefes aldı.

ha-ber.com/Mahmut Tosun/İHA/BERLİN

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.