Ohio Eyalet Senatosu vetoyu geçersiz kıldı, reşit olmayanlara cinsiyet değiştirme tedavisini yasakladı

Ohio Eyalet Senatosu vetoyu geçersiz kıldı, reşit olmayanlara cinsiyet değiştirme tedavisini yasakladı

ABONE OL
19:36 - 25/01/2024 19:36
Ohio Eyalet Senatosu vetoyu geçersiz kıldı, reşit olmayanlara cinsiyet değiştirme tedavisini yasakladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD’nin Ohio eyaletinde Cumhuriyetçi Parti’nin çoğunlukta olduğu Eyalet Senatosu, Çarşamba günü yaptığı oylamada, reşit olmayanlar için cinsiyet değiştirme tedavisini ve trans sporcuların kız ve kadın spor takımlarında yarışmasını yasaklayarak Vali Mike DeWine’ın bu konudaki vetosunu geçersiz kıldı ve tasarıyı yasalaştırdı.

Cumhuriyetçi Partili Ohio Valisi Mike DeWine, partisiyle ters düşerek, trans gençlerin ebeveynlerinden cinsiyet değiştirme tedavisinin çocukları için hayat kurtarıcı olduğunu duyduğunu söylemiş ve yasa tasarısını veto etmişti.

Ancak Ohio Senatosu Çarşamba günü, eyaletin Temsilciler Meclisi’ne katılarak Vali DeWine’ın vetosunu geçersiz kıldı.

Yasa tasarısını hazırlayan Cumhuriyetçi Partili eyalet temsilcisi Gary Click yaptığı açıklamada, “Ohio Senatosu bugün kadınları ve çocukları koruma konusundaki kararlılığından dolayı takdir edilmeyi hak ediyor” dedi ve yasanın “günümüzün medeni haklar sorunlarını” ele aldığını sözlerine ekledi.

Yürürlüğe 90 gün sonra girecek olan yeni yasa, doktorların cinsiyet değiştirme ameliyatı yapmasını veya reşit olmayan bir kişinin cinsiyet geçişine yardımcı olmak için ergenlik sürecini engelleyici ilaçlar yazmasını engelleyecek.

Yasa ayrıca, ulusal çaplı spor liglerine katılan okul bölgelerinin, devlet üniversitelerinin ve özel kolejlerin trans kadınların kadın sporlarına katılmasına izin vermesini de yasaklayacak.

LGBTQ hakları grubu Equality Ohio’nun direktör vekili Siobhan Boyd-Nelson, yaptığı açıklamada “Trans Ohio’lular, aileleri ve müttefikleri haklarımız için mücadele etmeye devam edecekler çünkü Ohio bizim evimiz” dedi.

Trans gençlerin cinsiyet değişimi tedavisi görmelerinin yasaklanıp yasaklanmaması meselesi, Cumhuriyetçi Parti’nin ulusal siyasi platformunun temel dayanaklarından biri haline geldi.

Eyaletlerin çoğundaki milletvekilleri son yıllarda çocukların cinsiyet değiştirme tedavisi almasını engellemek için yasa tasarıları sundu ve en az 22 eyalet daha bu tür yasakları kabul etti.

Mahkemeler, bu yasaklara yönelik yasal itirazlar konusunda bölünmüş durumda. Çoğu alt mahkeme yasaklara engelleme getirdi. Ancak temyiz mahkemeleri yasaları onayladı. Kasım ayında Tennessee eyaletinde üç trans çocuğun aileleleri, ABD Anayasa Mahkemesi’nden bu eyaletin yasağına karşı açtıkları davayı görmesini talep etti.

VOA tarafından geçilen Ohio Eyalet Senatosu vetoyu geçersiz kıldı, reşit olmayanlara cinsiyet değiştirme tedavisini yasakladı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Ohio Eyalet Senatosu vetoyu geçersiz kıldı, reşit olmayanlara cinsiyet değiştirme tedavisini yasakladı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Ohio Eyalet Senatosu vetoyu geçersiz kıldı, reşit olmayanlara cinsiyet değiştirme tedavisini yasakladı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.