Nürnberg’in 16. Başkonsolosu Yavuz Kül veda etti

Nürnberg’in 16. Başkonsolosu Yavuz Kül veda etti

ABONE OL
16:24 - 10/08/2019 16:24
Nürnberg’in 16. Başkonsolosu Yavuz Kül veda etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

30 Eylül 2015 tarihinde Nürnberg’de göreve başlayan 16.ıncı Türkiye Cumhuriyeti Nürnberg Başkonsolosu Yavuz Kül’ün görev süresinin bitimi nedeniyle, DİTİB Bavyera-Nürnberg Bölgesi Eyalet Birliği öncülüğünde, Türk Sivil Kuruluş Dernekleri, Mevlâna Lokantasında bir veda yemeği düzenledi. Yemekte, Başkanlar, temsilciler, avukatlar, doktorlar ile çok sayıda 100’e yakın vatandaşımız hazır bulundu.

 

Zor zamanda görev yaptı

DİTİB Eyalet Birliği Başkanı Hasan Aslan yemek öncesi yaptığı konuşmada, Kül ’ün zor zamanda görev yaptığını vurgulayarak, “Sayın Başkonsolosumuz Yavuz Kül, 3 genel seçimi başarı idare etmiş ve bir darbe girişimi yaşamıştır “dedi. Hasan Aslan, Yavuz Kül ’ün toplumun her kesimi ile yakın ilişkide bulunduğunun altını çizerek, onu unutmayacaklarını söyledi.

Nürnberg’i unutmayacağım

Başkonsolos Yavuz Kül ’de, Nürnberg’i unutmayacağını belirterek, “Nürnberg’in bende özel bir anlamı var, zira, ben Nürnberg’de iken evlendim. Oğlum Mert de Nürnberg’de doğdu “şeklinde konuştu. Kül, dört yılın dolu dolu geçtiğini, Türk toplumu ile hemen hemen her vesile dayanışma ve birlik içeresinde olduğunu anlatarak, Nürnberg’e her zaman bağlı kalacağını ifade etti.

18 Ağustos’ta ayrılıyor

18 Ağustos tarihinde Nürnberg’den ayrılacak olan Başkonsolos Yavuz Kül ’ün yerine ise, Serdar Deniz’in atandığı bildirildi. Nürnberg’den bir diğer veda eden isim de görev süresi dolan Muavin Konsolos Mesut Doğan oldu.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG


Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2019, 11:31

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.