Nürnberg’e, ilk Türk Kökenli Belediyle Başkan adayı oldu

Nürnberg’e, ilk Türk Kökenli Belediyle Başkan adayı oldu

ABONE OL
13:04 - 09/08/2019 13:04
Nürnberg’e, ilk Türk Kökenli Belediyle Başkan adayı oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Alman Hür Demokratlar Partisi FDP 15 Mart 2020 tarihinde gerçekleşecek Nürnberg Büyükşehir Belediye Seçimleri için Ümit Sormaz’ı 29 Haziran 2019 tarihinde yapılan Genel Kurul’da büyük bir çoğunlukla partinin Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak seçti.
 

Ümit Sormaz Kimdir?

Yozgat ilinin Akdağmadeni ilçesinde 1979 yılında doğan Ümit Sormaz ebeveynleri ve üç kardeşi ile 1982 yılında işçi ailesi olarak Almanya’ya göç etti. Göç ettiği Bavyera eyaletine bağlı Waldkraiburg kasabasında ilk liseye giden Türk olmakla birlikte, Üniversite eğitimini Kaiserslautern şehrinde başlayıp Nürnberg kentinde Yüksek Ekonomi ve Bilgisayar Mühendisi olarak başarıyla tamamladı.

Özel Eğitim merkezi Kurdu

Hemen akabinde Nürnberg’de özel eğitim merkezi kuran genç girişimci, 24 yaşında Hristiyan Sosyal Demokratlar partisi CSU’ya girerek siyasete atıldı. Burada şu an eyalet başbakanı olan Dr. Markus Söder ve eski başbakan Dr. Günther Beckstein ile yakın çalıştı. 2013 yılında Nürnberg Südstadt (güney şehir) semt başkanı olarak seçildi. Hristiyan Sosyal Partisi’nde bilhassa 2014 yerel seçimlerinde aşırı eğilimler sezen ve hisseden siyasetçi 2017 yılında Alman Hür Demokratlar Partisi’ne geçiş yapıp Bavyera eyalet seçimlerinde Nürnberg milletvekili adayı olarak seçildi.

FDP’de üst düzey görevler yaptı

Sormaz, kısa zamanda FDP partisinde üst düzey görevler üstlenerek parti içinde süratli bir şekilde popüler oldu. Parti genel başkanı Christian Lindner ve asbaşkanı Wolfgang Kubicki ile yakın temasta bulunan aday bölgedeki tüm partilerin milletvekilleri ve öteki büyükşehir belediye başkanı adayları ile samimi ilişkiler sürdürmektedir.

Bavyera Eyaletinin ikinci büyük kenti Nürnberg’e başkan adayı oldu

Evli ve iki çocuk babası olan Ümit Sormaz Alman ve Türk toplumunda, iş ve siyaset dünyasında tanınan ve sevilen bir şahsiyet.
Ümit Sormaz, tüm Nürnberglilerin sorunlarına çözüm üretmek için 14 yıldan buyana emek gösteriyor ve attığı bu hamleyle daha büyük bir sorumluluk üstlenerek devam etmekte kararlı. 540 bin nüfuslu, Bavyera eyaletinin ikinci büyük şehrinde, toplumun her iki kişiden birisinin göçmen olması Ümit Sormaz için büyük bir avantaj. Geleneksel olarak Türk kökenli seçmenlerin oyunu alan Sosyal Demokrat Parti SPD Almanya genelinde büyük bir çöküş içinde, Nürnberg’in sevilen SPD’li belediye başkanı Dr. Ulrich Maly yeniden aday olmayacak, Yeşiller ve Sol Parti de Türkiye karşıtı söylemlerle Türk seçmene bir alternatif oluşturmuyor. Bu konjonktürde Ümit Sormaz’ın Türk seçmenler tarafından büyük destek görmesi öngörülüyor. Tüm göçmenlerin sorunları çok iyi bilen ve aynı zamanda Almanlar tarafından tutulan Ümit Sormaz genç yaşta olmasına rağmen büyük tecrübesiyle ‘Nürnberg’in Ümit’i’ olmaya kararlı.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.