Nürnberg’deki son saldırılar, polisi harekete geçirdi

Nürnberg’deki son saldırılar, polisi harekete geçirdi

ABONE OL
13:47 - 05/02/2020 13:47
Nürnberg’deki son saldırılar, polisi harekete geçirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Nürnberg Polisi: Türk toplumunun huzuru için çalışıyoruz. Nürnberg’de ki son saldırılar, polisi harekete geçirdi

15 Ocak 2020 tarihinde,  demir çubuklu,  DİTİB’e  bağlı Nürnberg Eyüp Sultan Camisine saldırı ile Müslüman mezarlığında  yapılan tahribat sonrası, Türk toplumu üzerinde psikolojik rahatsızlıklar konusunda  uzman olan Belediye meclisi üyesi Aynur Kır ile istişare eden Nürnberg Türk Toplumu Başkanı Bülent Bayraktar, Orta Frankonya Emniyet Müdürü Roman Fertinger’e , bir mektupla , saldırıların Türk toplumunu rahatsız ettiğini ,korku içinde bulunulduğunu yazarak, Alman anayasası   gereğince, saldırıların engellenmesi istedi.

Türk toplumunun huzuru için önlemler alındı

Yazılı talebe, Orta Frankonya Emniyet Müdürlüğü’nden polis müdürü Guth cevap verdi. Mektupta,

“ Saldırılarda, Türk toplumuna rahatsızlık verdiğinden ve korku yarattığından dolayı üzüntü duyduk. Yeniden zarar verilmemesi için Nürnberg Belediyesi, Yabancılar Dairesi ile yakın işbirliği içindeyiz. Türk toplumunun rahat ve huzur içinde yaşamalarını sağlamak için, en yüksek önlemler alındı “ satırlarına yer verildi

İçişleri Bakanı ziyaret etmişti

Bilindiği gibi, bir müddet önce, Bavyera İçişleri Bakanı Joahim Herrmann, Türk toplumu Başkanı Bülent Bayraktar ile 2.Başkan Aydın Kaval’ı ziyaret etmiş ve Türk toplumunun huzuru için çalıştıklarını ifade etmişti.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.