Nürnberg’de tarihi gün

Nürnberg’de tarihi gün

ABONE OL
13:48 - 24/05/2020 13:48
Nürnberg’de tarihi gün
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Ramazan’ın son cumasında açık havada ezan sesi yükseldi, kuran okundu.

Almanya’nın Nürnberg kentinde faaliyet gösteren Medina Derneği organizesinde Nürnberg’in en işlek yerlerinden biri olan, Aufess meydanında çeşitli dini cemiyetler ve Türk Dernek temsilcileri katılımı ile, Ramazan’ın son cumasında açık havada ezan sesi yükseldi ve kuran okundu.

ETKİNLİKTE YER ALANLAR

Etkinlikte ,Medina yöneticileri Cemalettin Özdemir ve Ali-Nihat Koç’un yanı sıra CSU’lu Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Marcus König, Nürnberg Musevi Cemaati Başkanı Jo-Achim Hamburger, Belediye Protestan Dakanı Dr. Jürgen Körnlein, Belediye Katolik Dekanı Hubertus Förster ve İslam Çalışma Grubu adına Bayan Gabrielle Di Metri-Eljojo ,DİTİB Kuzey Bavyera Başkanı Hasan Aslan,Türk İnisiyatif Gurubu sözcüsü İsmail Akpınar ,Avrupa Demokratlar Birliği Kuzey Bavyera Başkanı Yılmaz Deliduman, İşadamlarından İlyas Şahan  ile Kahraman Şahan, Türk Toplumu Bakanı Bülent Bayraktar, Milli Görüş’ten Musa Tamer ile çok sayıda Türk ve Alman yer aldı.

HAYIRLI AYDA ETKİNLİK BİZA NASİP OLDU

Program Medine Derneği sözcüsü Ali Nihat Koç’un sunumu ile başladı. Daha sonra söz alan Cemalettin Özdemir:

“Bu yıl çok değişik geçen Ramazan ayının sonuna böyle bir etkinlik planladık. Normalinde diğer dinlere mensup dostlarımızla iftar sofraların buluşuyorduk. Bu yıl maalesef bu mümkün olmadı. Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Marcus König bizleri kırmayarak bu güzel etkinliğe izin verdi. Kendisine teşekkür ediyoruz. Tüm Ramazan ayı boyunca hayırda bulunan kuruluşlarımıza da teşekkür ediyoruz. Bu hayırlı ayda böylesi güzel bir toplantı düzenlemekten bizlere nasip oldu. Gelen herkese çok teşekkür ediyoruz “dedi.

MEVLANIN SÖZÜNE YER VERDİ.

Nürnberg Belediye Başkanı Marcus König konuşmasının başında, kalabalığı uyararak sosyal mesafeye dikkat edilmesi çağrısında bulundu. König daha sonra, konuşmasını Hz. Mevlâna’nın şu sözleriyle tamamladı: “Doğrunun ve yanlışın ötesinde bir yer var; seninle orada buluşacağız.”

EZAN VE KURAN OKUNDU

Konuşmaların ardından, Nürnberg DİTİB, Eyüp Sultan Camisi Din görevlilerinden İsa Kuzu, ezan okudu. Daha sonra İmam Süleyman Soyal ‘da kuranı kerim okuyarak dua etti. Bu anları kalabalık cep telefonları ile kaydederek, tarihi olayı tanıklık ettiler

Etkinliğe katılını yoğun olması nedeniyle Polis sık sık katılımcıları uyararak, sosyal mesafeye dikkat çekti.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.