Nürnberg’de Prinovis matbaası kapanıyor

Nürnberg’de Prinovis matbaası kapanıyor

ABONE OL
23:40 - 20/04/2021 23:40
Nürnberg’de Prinovis matbaası kapanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Nürnberg’de Prinovis matbaası kapanıyor. 30 Nisan’dan itibaren birçok Türk, işsiz kalacak.

Nürnberg’de 70 sene önce faaliyete geçen Maul & Co daha sonra Firma birleşmeleri sonucunda Prinovis adını alan matbaa firması ,30 Nisan 2021 tarihinde kapanıyor. Bir zamanlar 1500 işçinin çalıştığı matbaa firması önce Maul & Co sonra Maul & Belser ve daha sonra 2005 yılında yapılan Firma Birleşmeleri sonucu Prinovis adını almıştı. .Arvato, Grüner & Jahr ve Axel Springer Firmalarından oluşmuştu. Şimdi ise Bertellman Grubuna ait.

EĞİTİM MERKEZİ YAPILACAK

Çok sayıda Türk vatandaşının çalıştığı Prinovis Matbaasında senelik 360 Bin Ton Kâğıt basılıp işleniyordu. Firmanın kapanacağının açıklandığı 2019 Nisan ayında 700 Çalışanı bulunuyordu. Kapanan Prinovis Matbaasının Breslauerstr`nin doğu bölümüne Eğitim Merkezi yapılacak.

Nürnberg Büyükşehir Belediyesi ile Prinovis arasında yapılan Antlaşma gereği 5 hektar arazi Nürnberg Belediyesine geçecek ve bu araziye Berufsschule, Gymmasium ve Realschule yapılacak. Nürnberg Langwasser Mitte Metro Durağı ve Merkezi Otobüs Duraklarının olduğu alana çok yakın olması hasebiyle toplu taşıma araçlarıyla kolayca ulaşılabilecek noktada. Prinovis Firmasının geriye kalan 4,4 Hektarlık arazisi ise bir Privat bir yatırımcıya verilecek.

ÇOK SAYIDA TÜRK, ALMAN VE YABANCI İŞSİZ KALACAK

Firmanın Kapanması sebebiyle çok sayıda Türk, Alman ve Yabancı Vatandaş İşsiz kalacak.

Prinovis Matbaasının kapatılacağı tam iki sene önde Nisan 2019 senesinde yapılan toplantıda Firma Yetkilileri tarafından duyurulmuştu ve çalışanlar arasında şok etkisi yaratmıştı. Çünkü Çalışanlardan hiç kimse böyle bir kararın alınabileceğini beklemiyordu.

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.