Nürnberg`de Mehmet Akif Ersoy anıldı

Nürnberg`de Mehmet Akif Ersoy anıldı

ABONE OL
18:17 - 14/03/2022 18:17
Nürnberg`de Mehmet Akif Ersoy anıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Nürnberg Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Dr. Muine Savaş, DİTİB Kuzey Bavyera Yönetim Kurulu Üyeleri Cemil Kimyacıoplu, Refet Avcı, Veliler Kolu Başkanı Sema Yılmaz, Özlem Ödemiş ve Nürnberg Başkonsolosluğuna bağlı kenetlerde Türkçe ve Türk Kültürü derslerini veren öğretmenlerinin katıldığı ve ana dili, Türkçe ve eğitim sorunlarının ele alındığı toplantı düzenlendi.

Toplantıda, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy anıldı. İstiklal Marşı’mızın kabulünün 101. Yılı kutlandı. İlkokul 3.sınıf öğrencisi Erva Şenkaloğlu İstiklal Marşı’nın bütün kıtaları okuyarak toplantıya katılanları duygulandırdı.

Milli ve Manevi Değerlerimize Sahip Çıkmalıyız

Fürth DİTİB Caminde gerçekleşen toplantıda, Almanya’daki öğrencilerimize milli ve manevi değerlerinin anlatılmasının, nereden geldiklerinin ve öz kimliklerinin unutulmaması gerektiğinin önemi vurgulandı ve Milli değerlerimize sahip çıkmalıyız denildi. Anma töreninden sonra Türkçe ve Türk Kültürü Derslerinin durumu değerlendirildi.

Türk Kültürü Dersleri Önemlidir

Nürnberg Başkonsolosluğuna bağlı kentlerde görev yapan öğretmenler Kuzey Bavyera dahilinde kendi bölgelerindeki Türkçe ve Türk Kültürü derslerinin durumunu aktardılar ve Türkçe derslerine katılan öğrencilerin sayısının arttırılmasına yönelik yapılan çalışmalardan söz ettiler. Nürnberg Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Dr. Mune Savaş, çocuklarımızın milli ve manevi değerlerinin gelişmesi, öz kimlik ve öz güven edinmesinde Türkçe ve Türk Kültürü derslerinin önemli rol oynadığını vurguladı ve katılımcılar ile birlikte eğitimde karşılaşılan sorunları ve muhtemel çözüm önerilerinde bulundu.

Alman yetkililere bilgi verilmekte

Alman yetkililer ile bu konuda verimli çalışmalar yapıldığını ve daha önce Türkçe Dersleri olmayan bazı okullarda Türkçe Derslerine başlandığını belirtti. Savaş, öğretmenlerin bölgelerindeki STK’larla iş birliğini güçlendirmeleri gerektiğini ve Türkçe derslerindeki öğrenci sayılarını arttırmada STK’ların önemli rol oynadığı açıklayarak, öğretmenlerin velilere ulaşabilmesi noktasında birlikte gerçekleştirilebilecek projelerle Türkçe ve Türk Kültürü Derslerinin önemi vurgulandı.

ha-ber.com/İlhan Baba/Fürth

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.