Nürnberg’de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Etkinliği

Nürnberg’de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Etkinliği

ABONE OL
13:51 - 16/07/2020 13:51
Nürnberg’de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Etkinliği
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Nürnberg’de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Etkinliği, iki ayrı törenle gerçekleşti.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü, Nürnberg Başkonsolosluk binasında ve UID (Uluslararası Demokratlar Birliği) tarafından yapılan iki ayrı törenle gerçekleşti.

KONSOLOSLUK BİNASINDAKİ TÖREN

Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz himayesinde yapılan ilk törende, Nürnbergli şehit Serhat Önder’in kardeşleri Gökhan ve Harun Önder kardeşler ve eşleri, Türk sivil kuruluş Başkan ve temsilcileri, vatandaşlarımız ve konsolosluk mensupları katıldı

Program, Öğretmen Dursun Bostancı’nın sunuculuğu ile başladı. DiTİB Bamberg Din görevlisi Yaşar Şahin sela okudu ve daha sonra saygı duruşu yapıldı ve hep birlikte İstiklal marşımız okundu.

Başkonsolos Serdar Deniz konuşmasında şunları söyledi:

“Bugün burada, 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı aziz Milletimizin yazdığı Demokrasi Destanı’nın 4. yıldönümü ile Demokrasi Şehitlerimiz ve Gazilerimizi anmak üzere toplanmış bulunuyoruz.

Bugün aynı zamanda, halkımızın darbe teşebbüsünün baş gösterdiği ilk anlardan itibaren hain teröristlere karşı gösterdiği kararlı direnci ve eşsiz kahramanlığı anıtlaştıran “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” nün yıldönümünü de idrak ediyoruz.

Bu anlamlı günde, Nürnberg başta olmak üzere Kuzey Bavyera’daki dernek ve STK temsilcilerimizin ve siz değerli vatandaşlarımızın örnek bir birlik ve dayanışma ruhu ile burada toplanmış olmanızdan dolayı hepinize müteşekkir olduğumu bilmenizi isterim.”

NÜRNBERG’Lİ ŞEHİT SERHAT ÖNDER’İ ANDI

Bildiğiniz gibi, Nürnberg’deki vatandaşlarımız açısından 15 Temmuz hain darbe girişiminin başka bir boyutu daha vardır. Bu da Nürnberg’deki Türklerin o melun gecede FETÖ terör örgütünün kanlı operasyonuna karşı mücadelede bir şehit verdiği gerçeğidir.

Bu münasebetle, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda aramızda yer alarak bizleri şereflendiren Demokrasi Şehidimiz Serhat Önder’in kardeşleri Sevgili Harun ve Gökhan Önder’e ve burada bulunan diğer aile bireylerine de ayrıca şükranlarımı sunuyorum.

Konuşmanın ardından 15 Temmuz gecesini yansıtan Sine vizyon gösterisi yapıldı Öğretmen Dursun Bostancı “Ölüm bir hediye “adlı şiiri okudu

Kapanış duasını Din Hizmetleri Ataşesi Fuat Gökçebay yaptı.

İKİNCİ TÖREN (UID)

Günün ikinci töreni ise, Konsolosluk binası dışında UID (Uluslararası Demokratlar Birliği tarafından gerçekleştirildi. Törende bir konuşma yapan Kuzey Bavyera UID başkanı Yılmaz Deliduman bir konuşma yaparak şunları söyledi.

“Bütün dünya, bir milletin yurduna nasıl sahip çıktığına o gece tekrar şahit olmuştur.  Tarihe şanlı bir direniş olarak gecen bu mücadelede göğsünü siper, canlarını feda eden şehitlerimizi anmak, hatırlatmak ve unutturmamak hepimizin en önemli sorumluluklarından olmalıdır.   Aynı zamanda Avrupa’da yaşayan Türkler ve Türkiye dostları, hain darbe girişimini en ince ayrıntısına kadar takip edip, Türk temsilcilikleri önünde hukuk dışına çıkmaksızın Türkiye’nin bağımsızlığını ve istiklalini korumak için toplanmıştır. Böylelikle Avrupa’da yaşayan Türkler ve Türkiye dostları, bu zor zamanda Türk halkının ve demokratik seçilmiş hükûmetin yanında olduğunu göstermiştir.

Konuşmaların öncesi saygı duruşu yapıldı ve milli marşımız okundu. Program sonunda Ayyıldız’lı balonlar uçuruldu.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.