Nürnberg Türk toplumundan Başkan Maly’e jest

Nürnberg Türk toplumundan Başkan Maly’e jest

ABONE OL
12:33 - 02/03/2020 12:33
Nürnberg Türk toplumundan Başkan Maly’e jest
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Ulrich Maly’e veda resepsiyonu.

18 yıldır Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Türk dostu, SPD’ li Dr. Ulrich Maly’nin, politika kariyerini sonlandırması ve 15 Mart tarihinde yapılacak belediye Başkanlığına aday olmaması nedeniyle, kısa adı TİAD olan Avrupa Metropol Bölgesi Nürnberg Türk-Alman İşadamları Derneği öncülüğünde bir veda resepsiyonu düzenlendi.

GENİŞ KATILIM

Kentin Güney Kültür Evinde gerçekleşen resepsiyonda, başta Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz, Ulrich Maly’nin yerine SPD ‘den aday olan Throsten Brehm, FDP adayı   Ümit Sormaz ile Nürnberg’de faaliyet gösteren tüm Türk Sivil Kuruluş başkan ve temsilcileri, Türk siyasetçiler, avukatlar ve doktorlar olmak üzere, 120’yi aşkın davetli hazır bulundu.

SAYGI DURUŞU İLE BAŞLADI

TİAD eski başkanı Avukat Emre Hızlı’ nın açılış konuşmasının ardından, şehitler için saygı duruşu yapıldı. Emre Hızlı, Dr. Ulrich Maly’nin çok uzun yıllardır sürdürdüğü başkanlık döneminde her kesime, özellikle de Türk Sivil Toplum örgütlerine ve Türk kökenli insanlara karşı her zaman eşit mesafede durduğunu belirterek, Dr.  Ulrich  Maly’e teşekkürlerini sundu.

BAŞKONSOLOS SERDAR DENİZ: ERKEN VEDA

Başkonsolos Serdar Deniz konuşmasında, Alman siyasetinin merkezinin giderek, uçlara kaydığını, aşırı sağ ve yabancı düşmanlığının yükselişte olduğunu, Dr. Maly’nin çok kritik bir dönemde, siyasetten erken ayrılmasının talihiz bir gelişme olduğunu ifade ederek, Maly’nin Türk toplumuna ve konsolosluğa karşı yakın ilişkisinden dolayı teşekkür etti.

TÜRK TOPLUMUNA ÖVGÜ YAĞDIRDI

Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Ulrich Maly’de,  Biz dünyayı sadece kendi gözlüğümüzden bakarak değil, bu ülkeye çalışmak için gelmiş, başka dilden konuşan, farklı düşünen, farklı ırk ve dine sahip  misafir işçilerin kültürlerine ilgi duyarak öğrenmesini öğrendik dedi. Maly, Önce İtalyan geldi, ardından Yunanılar ve sonra da Türkler geldi. Çalışmak için gelen misafirler üzerinde kendi toplumumuz tarafından hep ön yargılar oluşturulmaya çalışıldı. Ama salona şöyle bir baktığımızda o, ön yargıyla yaklaştığımız toplum içerisinde sadece dönerciler değil doktor, avukat, sanatçı ve farklı iş hayatına atılmış başarılı insanları da görmek mümkün diyerek Türk toplumuna övgüler yağdırdı. Ulrich Maly konuşması sonrası uzun uzun alkışlandı.

 PLAKET VE ONUR BELGESİ VERİLDİ

Konuşmaların ardından, Dr. Ulrich Maly ’e, TİAD yönetim kurulu üyeleri Emre Hızlı ve Dr. Ali Aydın tarafından, Plaket ve Onur belgesi verildi. Diğer Türk konuşmacılarda Maly’e hediyelerini takdim ettiler.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.