Nürnberg Türk-Alman film festivali başlıyor

Nürnberg Türk-Alman film festivali başlıyor

ABONE OL
22:50 - 05/03/2019 22:50
Nürnberg Türk-Alman film festivali başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Nürnberg`de 9 Mart tarihinde kapılarını açacak festivalin ilk konukları Ediz Hun ve Margarethe von Trotta olacak.

Bu yıl 24. yapılacak Nürnberg Türk-Alman Film festivali, 9 Mart tarihinde Tafelhalle’de yapılacak gala ile başlayacak. Gala da ,Türk sinemasının unutulmaz sanatçısı Ediz Hun ile Alman sanatçı Margarethe von Trotta onur ödülü alacaklar. Yine Yeşilçam’ın unutulmaz sanatçısı Filiz Akın ise, 16 Mart tarihinde yapılacak ödül töreninde, ömür boyu onur ödülünü alacak.

Uzun metraj yarışma filmlerinin Jüri başkanı Kadir İnanır olurken, kısa film yarışmasında ise, jüri koltuğuna Berrak Tüzünataç oturacak.

Dokuz Gün sürecek
Dokuz gün sürecek olan 24. Türkiye Almanya Film Festivali’nde bu yıl toplam otuz sekiz film tanıtılacak, bunlardan 16’sı yarışma dışı özel bölümlerde gösterilecek.
50’den fazla konuğun katılacağı festivalde Nürnberg yine Türkiye ve Alman kültürünün ve sanatının odak merkezine dönüşecek, filmler tanıtılacak, söyleşiler ve paneller yapılacak, okumalar ve müzik dinletileri düzenlenecek.

Margarethe von Trotta ve star oyuncu Ediz Hun’un onur ödülü alacakları açılış galasında Haluk Bilginer’li „Forget About Nick“ (Yön: Margarethe von Trotte) festivalin açılış filmi olacak.

Ankara ekspresi filmi gösterilecek
11 Mart tarihinde, saat 19.00’da Filmhaus’da Filiz Akın ve Ediz Hun’un oynadığı “Ankara Ekspresi “filmi gösterilecek, film sonrası Ediz Hun ile söyleşi yapılacak.
Fuat Saka da 16 Mart tarihinde, saat 21.30’da Künslerhaus’da sevenleri ile buluşacak.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.