Nürnberg Sokakları Altın Kızlar folklor ekibi ile şenlendi

Nürnberg Sokakları Altın Kızlar folklor ekibi ile şenlendi

ABONE OL
23:11 - 15/09/2019 23:11
Nürnberg Sokakları Altın Kızlar folklor ekibi ile şenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türk, Alman ve Yunanlılar hep birlikte barış güvercini uçurdular.

Almanya’ da 35 bin Türkün yaşadığı Nürnberg kentinde yapılan 49.Eskişehir Bayramında (Altstadtfest) geleneksel olarak oluşturulan ve 40 kuruluşun katıldığı kortejde yer alan ALTIN KIZLAR adlı, Türk Folklorcular büyük ilgi gördü. Güzergâh boyunca milli kıyafetlerle herkesi selamlayan ve karşılığında büyük alkış alan Türk Grubu, yol boyunca dansları ile de ilgi çekti.

Barış Güvercini uçurdular

Kortej, Büyükşehir ikinci Belediye Başkan Yardımcısı Chiristian Vogel’ in bulunduğu yere geldiğinde anons edilirken, Yüksel Deşat ’ın 20 adet beyaz barış güvercinleri, Altın Kızar Grubunun kurucusu Abdurrahman Gümrükçü, Belediye Başkan Yardımcısı Chritstian Vogel ile Yunanistan grubunun başkanı hep birlikte barış için diyerek güvercinleri uçurdular.

 Büyük alkış aldılar

Altın Kızlar Folklorcuları, yol boyunca gördükleri ilgiden memnun kalırken, “Nürnberg halkının grubumuza unutamayacağımız bir şekilde ilgi göstermesi bizleri son derece sevindirdi “dediler. Haupt Markt ve İnsel Schütt alanında kurulu stantlardan yapılacak çeşitli etkinliklerle bayram 23 Eylül tarihine kadar sürecek.

Beş yıldır katılıyorlar

Grubun kurucusu Abdurrahman Gümrükçü, bayram kortejinde 5 yıldır yer aldıklarını belirterek, gördüğümüz ilgi   ve Türkiye’yi tanıtmak bizleri memnun ediyor dedi.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.