Nürnberg Film Festivali 8-17 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek

Nürnberg Film Festivali 8-17 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek

ABONE OL
16:46 - 03/03/2024 16:46
Nürnberg Film Festivali 8-17 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek
1

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

28’inci Nürnberg Türkiye-Almanya film festivali ile son basın toplantısı yapıldı. Almanya Nürnberg Film Festivali 8-17 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek.28. Türkiye Almanya Nürnberg Film Festivali 8-17 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek. Yapılan basın toplantısında geniş bilgi verildi.

Her iki ülkenin sinema sanatının dünyadaki tek buluşma platformu, bu yıl Almanya, uluslararası ve dünya prömiyerlerini Nürnberg’de kutlayan 16 yapımın da aralarında bulunduğu toplam 37 güncel uzun metrajlı film, kısa film ve belgeseli izleyiciyle buluşturuyor. Festivalin yarışmalarında 25 film yarışacak. Programda, sanatçılarla yapılan çok sayıda film tartışmasının yanı sıra, sadece sinema sanatıyla ilgili değil hem Türkiye’de hem de Almanya’da tartışmalı güncel konularla ilgili festival tartışmaları da yer alıyor. Onur ödüllerini bizzat almak üzere 8 Mart’taki açılışa iki tanınmış oyuncu gidecek: İris Berben ve Hale Soygazi. Festivalin açılış filmi olarak Alman-Türk yönetmen Aslı Özarslan’ın “Ellbogen” filmi gösteriliyor.

AYTEN AKYILDIZ ÇOK MEMNUN
Festival Direktörü Ayten Akyıldız, 28. edisyonun tüm programından çok memnun:» Bu zor günlerde iyi bir sinema programı ortaya koyabildiğimiz için son derece mutluyum. 8 Mart’taki açılışta, sanatsal çalışmalarını çeşitli toplumsal yapılardaki sınırların kaldırılmasına katkıda bulunmak için kullanan ve mevcut önyargıları defalarca sorgulayan iki onur ödülü sahibi sanatçımız İris Berben ve Hale Soygazi var.

“Kadınların ön plana çıkarıldığı ve toplumdaki çeşitliliğin yansıtıldığı bir festivalden özellikle memnun oldum” diyor Akyıldız Hanım. Bu çok sevindirici bir gelişme.”

Merkezde ve ön planda kadınlar:

Festival ekibinden yönetmen ve oyuncularına kadar kadınlar, festivali çerçeveleyen eserleri ve temalarıyla ilk kez festivale bu kadar hakim oluyor. Kısa ve uzun metrajlı film yarışmalarında uzman jüriler iki uzman tarafından yönetiliyor.

Festival, 8 Mart’ta saat 19.00’da Tafelhalle’de, oyuncular Iris Berben ve Hale Soygazi’nin bu yılki festival onur ödülünü bizzat kabul edeceği kutlama galasıyla başlıyor. Övgüyü Nürnberg’in kültür belediye başkanı Prof. Dr. Julia Lehner . Davetliler arasında Nürnberg Belediye Başkanı Marcus König , PEN Türkiye Başkanı Zeynep Oral , yazar Anatol Regnier , sinema eleştirmeni Alin Taşçıyan ve FIPRESCI Genel Sekreteri Klaus Eder de yer alıyor. Daha sonra açılış filmi olarak Aslı Özarslan’ın “Dirsek” filmi gösterilecek. Alman-Türk yönetmen Özarslan ve filmin başrol oyuncusu Melia Kara, gösterimin ardından izleyicilerle sohbet edilecek.

Ödül töreni 16 Mart’ta saat 21.00’de CineCittà Arena’da gerçekleşecek. Dört yarışmada toplam dokuz ödül verilecek.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.