Nürnberg Eğitim Ataşeliğinden, Türk dili ve Kültürü için çağırı

Nürnberg Eğitim Ataşeliğinden, Türk dili ve Kültürü için çağırı

ABONE OL
00:05 - 17/06/2020 00:05
Nürnberg Eğitim Ataşeliğinden, Türk dili ve Kültürü için çağırı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Nürnberg Başkonsolosluğu, Eğitim Ataşeliğince, Türkçe ve Türk Kültürü Dersi öğretmenleri ile altı şehrin Din görevlileri ve Dernek başkanlarıyla, Kitzingen’de bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda TTK derslerine ilgi ve katılımın artırılması için yapılabilecekler ve bunların önemi anlatıldı. Bu bağlamda, ikinci toplantı ise, Erlenbach’ta, yine bölgede görev yapan TTKD öğretmenleri ,5 farklı şehirden görevliler ve başkanlarıyla gerçekleşti.

BİRLİK VE BERABERLİĞE DİKKAT ÇEKİLDİ

Her iki toplantıda, Nürnberg Eğitim Ataşesi Dr. Mune Savaş ve Din Hizmetleri Ataşesi Fuat Gökçebay’ın katılımı ile gerçekleştirilirken, toplantılarda, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekildi

VELİLERE ÇAĞRI YAPTI

Eğitim Ataşesi Dr. Mune Savaş velilere bir çağrı yaparak, şunları söyledi:

“Bizi biz yapan kültürümüzü yaşatmak, tanıtmak ve korumak çok büyük önem arz etmektedir. Dilimiz, dinimiz, gelenek ve göreneklerimiz, örf ve adetlerimiz, kültürümüzün temel taşlarıdır. Bizler hep beraber bu değerleri yaşatmalı, kim olduğumuzu ve nereden geldiğimizi unutmamalıyız. Öz kimliğimizi koruyabilmek için, güzel Türkçemizi ihmal etmemeliyiz. Bu bağlamda sizlerden ricam, çocuklarımızı Türkçe ve Türk Kültürü derslerine teşvik etmeniz ve göndermenizdir. Anadilini iyi edinmiş bir çocuğun, ikinci dili daha iyi öğrendiği, bilimsel bir gerçektir. Çocuklarımızın Anadilini ve Almancayı iyi öğrenmesi, Matematik, Fen Bilgisi vs., gibi başka derslerdeki akademik başarılarını da yükseltecektir. Amacımız çocuklarımızın öz kimliğini kaybetmeden, Anadillerini ve Öz Kültürlerini öğrenmeleri, fakat aynı zamanda Alman Kültürünü de iyi bilerek yetişmelerine ve okullarda akademik başarılarını yükseltmelerine katkı sağlamaktır.”

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.