Nürnberg Başkonsolosluğunda 19 Mayıs coşkusu

Nürnberg Başkonsolosluğunda 19 Mayıs coşkusu

ABONE OL
02:16 - 09/08/2019 02:16
Nürnberg Başkonsolosluğunda 19 Mayıs coşkusu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı ve Millî Mücadelemizin 100. Yılı dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Nürnberg Başkonsolosu Yavuz Kül tarafından Nürnberg Başkonsolosluğu’nda bir tören düzenledi.

Törende, Muavin Konsolos Mesut Doğan ve Ünal Atçalıoğlu, Eğitim Ataşeliği Sekreteri Sibel Direk, Din Hizmetleri Ataşesi Fuat Gökçebay, Çalışma Ataşeliği adına Demirel Dede, Nürnberg ve Fürth Belediye Meclis Üyeleri Aynur Kır, Ayhan Yeşil ve Aydın Kaval, TİAD Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Can, MÜSİAD Nürnberg Şube Başkanı Emin Bayram, DİTİB Eyalet Birliği Bölge Başkanı Hasan Aslan, Atatürkçü Düşünce Derneği Kuzey Bavyera Başkanı Ayla Çokbudak, CHP Kuzey Bavyera Birliği Başkanı Murat Bülbül, Nürnberg Türk Ocağı Başkanı Muhammed Cihan Doğan, UİD Yöneticisi Salim Elcivan, İYİ Parti Nürnberg Sözcüsü Hulusi Koçak, SAADET Partisi Nürnberg Sözcü Yardımcısı Musa Tamer, DİTİB Fürth Başkanı Refet Avcı, DİTİB Aksa Camii Başkanı Cemil Kimyacıoğlu, , Objektif Tiyatro Başkanı Meryem Tura, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlarımız katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajı okundu

Öğretmen Şule Ülkü İnce’nin sunduğu Program, Saygı duruşu ve Milli Marşımızın okunması ile başladı. Öğretmen Hasan Gürsoy Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği 100. Yıl Etkinlikleri Mesajını okudu.

Atatürk ve cumhuriyetimize sahip çıktınız

Nürnberg Başkonsolosu Yavuz Kül, günün mana ve ehemmiyetini belirten bir konuşma yaparak, “Bugün, bağımsız, egemen ve güçlü bir devlet olarak ayakta durmamızı sağlayan Kurtuluş Savaşı’nın meşalesinin tutuşturulduğu o büyük anın 100. yıldönümünü anmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Bugün, aynı zamanda, Kurtuluş Savaşının meşalesini tutuşturan, cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk’ü saygıyla yad etme ve cumhuriyetimizin geleceğinin emanetçisi olan gençlerimizin Gençlik ve Spor Bayramını kutlamak için buradayız. Böylesinde anlamlı bir gün vesilesiyle, Başkonsolosluğumuza gelerek, Kurtuluş Savaşımıza, Atatürk’e ve gençlerimize sahip çıktığınız için hepinize şükranlarımı sunuyorum. Başta Eğitim Ataşeliğimiz olmak üzere, etkinliğimizin tertiplenmesinde emeği geçen herkese de ayrıca teşekkür ediyorum “dedi.

Gençlik korosu gençlik marşını okudu

Program 19 Mayıs Benim Doğum Günüm adlı sinovizyon gösterisi ve Nehir Demircan tarafından okunan Atatürk Kurtuluş Savaşı’nda adlı şiirini okudu. Daha sonra Hatice Korkmaz adlı öğrenci tarafından Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ile Gençliğin Ata’ya verdiği yanıtı nı okudu, Gençlik Korosu da Gençlik Marşı’nı seslendirdi.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN/ NÜRNBERG

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.