Nükleer Santraldeki Yangın Korkuttu

Nükleer Santraldeki Yangın Korkuttu

ABONE OL
13:54 - 04/03/2022 13:54
Nükleer Santraldeki Yangın Korkuttu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Rusya’nın Ukrayna saldırıları sürerken, Avrupa’nın en büyük nükleer santrali olan Zaporijya’da çıkan yangın korkuttu.

Ukrayna’daki Zaporijya nükleer santralindeki çatışmalardan sonra çıkan yangının söndürüldüğü ve santralin Rus güçlerinin eline geçtiği bildirildi.

Ukrayna’daki bölgesel yetkililer sosyal medya hesaplarından, nükleer tesisin Rusya’nın eline geçtiğini doğrulayarak santral sahasında, çatışmalar sonucu çıkan yangınınsa söndürüldüğünü duyurdu.

ABD Enerji Bakanı Jennifer Granholm, yangının ardından tesiste yüksek radyasyon tespit edilmediğini bildirdi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski de yayınladığı mesajda, “Avrupalılar, lütfen uyanın. Rus birliklerinin Ukrayna’daki bir nükleer santrale ateş açtıklarını siyasetçilerinize söyleyin” dedi.

Zelenski, nükleer santralde çıkan yangınla ilgili ABD Başkanı Joe Biden ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson’la konuştu ve son durumla ilgili bilgi verdi.

Beyaz Saray’dan konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Biden’ın, Zelenski’nin bölgedeki askeri aktivitelerin sonlandırılması ve itfaiye ile acil müdahale ekiplerinin bölgeye erişmesine izin verilmesi çağrısına katıldığı” bildirildi.

İngiltere Başbakanlığı da “Putin’in pervasız eylemlerinin artık tüm Avrupa’nın güvenliğini doğrudan tehdit ettiğini” belirtti.

Bu arada, Asya’da borsalar, Rusya’nın Zaporijya santraline saldırdığı haberlerinin ardından düştü.

Tokyo ve Hong Kong yüzde 2,5 ve 2,6 ile en büyük düşüşün gerçekleştiği borsalar oldu. Asya’da piyasaların açılmasıyla birlikte petrolün varili de 112 doları aştı.

VOA tarafından geçilen Nükleer Santraldeki Yangın Korkuttu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Nükleer Santraldeki Yangın Korkuttu haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Nükleer Santraldeki Yangın Korkuttu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.