Nükleer güçlerin savaşını düşünmek sağlıklı bir durum değil

Nükleer güçlerin savaşını düşünmek sağlıklı bir durum değil

ABONE OL
13:56 - 15/10/2023 13:56
Nükleer güçlerin savaşını düşünmek sağlıklı bir durum değil
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Rusya lideri Vladimir Putin, ABD’nin Rusya ve Çin’le aynı anda savaşmak için hazırlanması gerektiğine dair fikrin hastalıklı bir düşünce olduğunu söyledi. Putin, nükleer güçler arasında bir savaş düşünmenin normal bir insan fikri olmayacağını savundu.

ABD Kongresi’nde Cumhuriyetçi ve Demokrat partili senatörlerin oluşturduğu bir panelin, Perşembe günü Washington’un konvansiyonel güçlerini genişleterek, ittifaklarını güçlendirerek ve nükleer silah modernizasyon programını geliştirerek Moskova ve Pekin ile olası eş zamanlı savaşlara hazırlanması gerektiği değerlendirmesi yapmasına Rusya lideri tepki gösterdi.

Bu hafta Çin’i ziyaret edecek olan Putin, büyük güçlerin savaşa hazırlandığını ancak bunun barışı sağlamak için bir girişim olduğunu söyledi ve Çin’e karşı askeri bir ittifak kurmaya çalışan tarafın ABD olduğunu sözlerine ekledi.

Putin Kırgızistan’da bir zirveye katılırken ona Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov da eşlik etti.

Putin nükleer güçler arasında savaş olacağını düşünmenin sağlıksız bir fikir olduğunu savundu.

Putin, “Bunların sağlıklı insanların zihnindeki sağlıklı düşünceler olduğunu düşünmüyorum, ABD’nin Rusya ile savaşa hazırlandığını söylemek doğru değil hepimiz savaşa hazırlanıyoruz çünkü eski bir ilkeyi takip ediyoruz: barış istiyorsan, savaşa hazır ol” diye konuştu.

Putin ayrıca konuşması sırasında gülerek “Ama biz barış istiyoruz. Üstelik hem Rusya hem de Çin ile savaşmak saçmalık bunun ciddi olduğunu düşünmüyorum. Bence sadece birbirlerini korkutuyorlar” dedi.

VOA tarafından geçilen “Nükleer güçlerin savaşını düşünmek sağlıklı bir durum değil” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Nükleer güçlerin savaşını düşünmek sağlıklı bir durum değil” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Nükleer güçlerin savaşını düşünmek sağlıklı bir durum değil” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.