NSU`nun ilk kurbanı Enver Şimşek 19 yıl geçti unutulmadı

NSU`nun ilk kurbanı Enver Şimşek 19 yıl geçti unutulmadı

ABONE OL
19:56 - 10/09/2019 19:56
NSU`nun ilk kurbanı Enver Şimşek 19 yıl geçti unutulmadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’da 8’i Türk 10 kişiyi öldüren, bombalı saldırılara ve banka soygunlarına imza atan Neonazi terör örgütü NSU’nun, çiçek satarken 8 kurşunla öldürülen Enver Şimşek,19 yıl sonra öldürüldüğü yerde anıldı.

İlk kurbandı ve ailesini geçindirmek için çiçek satıyordu

Enver Şimşek, ailesini geçindirmek için Almanya’nın Nürnberg kentindeki Liegnitzer sokağına açtığı seyyar çiçek standında 9 Eylül 2000 tarihinde, hunharca öldürüldü.  Şimşek, Almanya’da yıllarca ellerini kollarını sallayarak cinayetler işleyen, bombalı saldırılar düzenleyip banka soygunları gerçekleştiren Neonazi terör örgütü NSU’nun ilk kurbanıydı.


Anma töreni düzenlendi

Şimşek için cinayetin işlendiği yerde Nürnberg Başkonsolosluğunca anma töreni düzenlendi. Törende, Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz, Başkonsolos Yardımcısı Selçuk Eke, Din Hizmetleri Ataşesi Fuat Gökçebay, DİTIB Eyalet Birliği Kuzey Bavyera Başkanı Hasan Aslan, TGMN Başkanı Bülent Bayraktar, UID Bölge Sekreteri Emre Şentürk, Fürth Belediye Meclis Üyesi Aydın Kaval, FDP Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ümit Sormaz, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda Türk vatandaşı katıldı.

Şemiya Şimşek „ Acğı Vatan adlı kitap yazdı

Törende bir konuşma yapan Nürnberg Başkonsolos Yardımcısı Selçuk Eke, polis olduğu için katledilen Alman kurbanın dışında on kurbanın dokuzunun sadece ve sadece Türk oldukları için ya da Türk’e benzedikleri için öldürüldüklerini bildirdi. Eke, “Kurban yakınları resmi makamların ağır suçlamalarına maruz bırakılmış, yıllarca yas tutmalarına bile izin verilmemiştir. Keza, merhum Enver Simsek NSU’nun ilk kurbanı Enver Şimşek anıldı Şimşek’in kızı Semiya Şimşek “Acı Vatan” adını verdiği kitabında “11 yıl boyunca acımızı gönül rahatlığı ile yaşamamıza dahi izin verilmedi” ifadesini kullanmıştır. Bu nedenle, NSU kurbanlarının anılması, yaşananların unutulmaması ve unutturulmaması konusunda Nürnberg’de yaşayan bizlerin ve Almanya’daki Türk toplumunun çok özel bir sorumluluğu bulunmaktadır “dedi.


NSU’nun arka planındaki ağlar açıklığa kavuşmadı

Nürnberg Türk Toplumu Başkanı Bülent Bayraktar, „ Münih Yüksek Bölge Mahkemesi, NSU davasındaki kararı açıkladı ve ana sanık Beate Zschäpe, on kez müebbet cezasına çarptırıldı. Dört sanık kısmen hafif hapis cezasına çarptırıldı ama, NSU’nun arka planlarının ve ağlarının açıklığa kavuşturulması henüz gerçekleşmemiştir „ dedi.

ha-ber.com/ Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.