NRW ÇYDD Eğitime katkı gecesi düzenledi

NRW ÇYDD Eğitime katkı gecesi düzenledi

ABONE OL
23:50 - 10/02/2020 23:50
NRW ÇYDD Eğitime katkı gecesi düzenledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

NRW ÇYDD (Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği) 8 Şubat 2020 tarihinde Essen Hotel Bredeney’de geleneksel eğitime katkı gecesi düzenledi. Geceye, Essen Başkonsolosu Şener Cebeci, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve eğitim gönüllüleri katıldı.

Programı, Türkçe olarak Müge Erciyas, Almanca olarak da Senay Rasche tarafından sunuldu. Unutulamayacak bu geceye, Arp sanatçısı Duygu Aydoğan’ın dinletilerinin ardından, Selen Çelebi grubu da katılımcılara müzik ziyafeti sundu.

ÇYDD, 21 Şubat 1989 tarihinde, Prof. Dr. Türkan Saylan ve arkadaşları tarafından İstanbul’da kurulmuştu. ÇYDD Münster bölgesi ise 1996 yılında kurulmuştur. Daha geniş bir alana yayılmak ve daha çok gencimiz eğitim imkânı sağlamak için yeni yapılan Genel Kurul’da ÇYDD NRW olarak adını değiştirilmiştir. Tüzüğünde yapılan değişikliklerle de günün ihtiyaçlarını karşılayacak duruma getirildi.

Essen Başkonsolosu Şener Cebeci de eğitime destek gecesine katıldı. Yaptığı konuşmada, “ÇYDD NRW’nin çalışmalarını, eğitime ve Cumhuriyetin değerlerine verdikleri önemden dolayı ÇYDD’nin Kurucu Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan’ı rahmetle anarken, yönetimlerde görev alanlara da teşekkür ederim” dedi. “Ayrıca, yeni seçilmiş olan yönetim kuruluna başarılar dilerken, her zaman başkonsolosluk olarak yanlarında olacaklarını belirtti”.

Velbert, Türkçe öğretmenlerinden Aysun Keskin ve Veli Derneği Başkanı, Semira Tura bölgelerinden temin ettikleri bağışları Elâzığ depremzedelerine ve ÇYDD’nin kardelenlerine verilmek üzere yönetime teslim ettiler.

ÇYDD’ne maddi ve manevi büyük katkı sağlayan, Dr. Canan Annd’a yeni yönetim kurulu adına Başkan Sevinç Ekinci teşekkür ederek bir plaketi verdi. Kültür gezisi projesiyle dokuz kız öğrenciye, İzmir gezisini gerçekleştiren Türkçe öğretmeni Yurdagül Işıkçı Yağlıoğlu’na Sevinç Ekinci teşekkür etti ve çiçek takdim etti.

ÇYDD NRW’nin yeni Yönetim Kurulu yine Sevinç Ekinci başkanlığında kuruldu. Ekinci’nin ekibinde yer alan arkadaşları, Başkan Vekili: Nicole Neptün, Sekreter: Gülsevim Koçdemir, Sekreter Vekili: Elif İncegöz, Kasa Sorumlusu: Aynur Sunar, Kasa Sorumlusu Vekili: Ruhsan Aslantaş, Yönetim Kurulu Üyeleri: Nuray Örge, Hakan Ekinci, Nejla Belli,Şenay Rasche, Özden Özdoğan, Yedek: H.Dündar, Güner Kılıç, Denetçiler: Alev Fidan, Nazire Kılıç’tan oluşmaktadır. Arp sanatçısı Duygu Aydoğan’ın dinletilerinin ardından, Selen Çelebi grubu katılımcılara müzik ziyafeti sundu. Eğlenceli bir gecenin ardından yüzlerce kardelene eğitim imkânı sağlanacak. Bu muhteşem geceden herkes mutlu bir şekilde ayrıldı.

ha-ber.com/Ahmet Birinci/Essen

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.