Nobel Barış Ödülü’nün Sahibi BM Dünya Gıda Programı Oldu

Nobel Barış Ödülü’nün Sahibi BM Dünya Gıda Programı Oldu

ABONE OL
16:51 - 09/10/2020 16:51
Nobel Barış Ödülü’nün Sahibi BM Dünya Gıda Programı Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

2020 yılı Nobel Barış Ödülü’nün sahibi Birleşmiş Milletler’in Dünya Gıda programı oldu. Örgüte bu ödül, çatışmalardan etkilenen bölgelerde yürüttüğü açlıkla mücadele çabaları nedeniyle verildi.

Merkezi Roma’da bulunan Dünya Gıda Programı, dünya genelinde 88 ülkede, her yıl yaklaşık 97 milyon kişiye gıda yardımında bulunduğunu belirtiyor. Örgüt, dünyada her 9 kişiden birinin yeterli gıdaya ulaşamadığına dikkat çekiyor.

Nobel Komitesi, ödülün sahibini ilan ettiği açıklamasında, “Uluslararası dayanışma ve çok yönlü işbirliği her zamankinden daha önemli” değerlendirmesini yaparak Dünya Gıda Programı’nın faaliyetlerine atıfta bulundu.

Nobel Komitesi Başkanı Berit Reiss-Andersen, “Corona virüsü salgını dünya genelinde açlık çekenlerin sayısını arttırdı. Aşı bulunana kadar bu kaosa karşı en etkili aşı, gıdadır. Dünya Gıda Programı tahminlerine göre her yıl 265 milyon insan açlıkla karşı karşıya kalıyor. Bu ödül, elbette ki uluslararası topluma Dünya Gıda Programı’na yeterince kaynak ayrılması çağrısıdır” dedi.

Nobel Barış Ödülü’nü kazanan Dünya Gıda Programı’na yaklaşık 1,1 milyon dolarlık para ödülü de aktarılacak. Ödül töreni, 10 Aralık’ta Norveç’in başkenti Oslo’da yapılacak.

VOA tarafından geçilen Nobel Barış Ödülü’nün Sahibi BM Dünya Gıda Programı Oldu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Nobel Barış Ödülü’nün Sahibi BM Dünya Gıda Programı Oldu haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Nobel Barış Ödülü’nün Sahibi BM Dünya Gıda Programı Oldu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.