Nijerya’da Kaçırılmaktan Kurtulan Bir Öğrenci Yaşadıklarını Anlattı

Nijerya’da Kaçırılmaktan Kurtulan Bir Öğrenci Yaşadıklarını Anlattı

ABONE OL
16:12 - 16/12/2020 16:12
Nijerya’da Kaçırılmaktan Kurtulan Bir Öğrenci Yaşadıklarını Anlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Nijerya’da teröristlerin kaçırdığı 400’e yakın öğrenciyi arama çalışmaları sürüyor. Kendi imkanlarıyla grubun elinden kurtulan öğrencilerden biri yaşadıklarını anlattı.

Usama Aminu Mali isimli 18 yaşındaki genç rahatsızlığı nedeniyle geride kalınca kendisini unutturmayı başardı. Kurtulan Usama, grup liderinin yaptığı telefon konuşmasında karşısındaki kişiye “Bunları bırakalım mı öldürelim mi?” diye sorduğunu anlattı.

Usama, Pazar günü motosikletli ve Kalaşnikoflu saldırganların Nijerya’da bir okulu basarak kaçırdıkları öğrenciler arasındaydı. Erkek öğrencilerin eğitim gördüğü ve 839 öğrencisi bulunan okuldaki öğrencilerden yaklaşık 320 kadarının halen kayıp olduğu belirtiliyor.

Erkek öğrencilerin kaçırılmasının sorumluluğunu, daha önce Nijerya’da 200’den fazla kız öğrenciyi de kaçıran Boko Haram terör örgütü üstlendi. Aradan geçen 6 seneye rağmen kız öğrencilerden 100 kadarı hala bulunamadı. O dönem başlatılan “kızlarımızı serbest bırakın” kampanyası şimdi “oğullarımızı serbest bırakın” kampanyasına dönüştü.

Usama isimli genç, teröristlerin kendilerini kaçırdıktan sonra saatlerce yürümek zorunda kaldıklarını anlattı. Çoğu öğrencinin ayağında ayakkabıları olmadığını, ayakkabılarının o karmaşada okulda kaldığını ve çıplak ayakla yürümek zorunda kaldıklarını söyledi.

Cumartesi günü yürüyüşleri sırasında bir ara bir helikopter sesi duyduklarını, bunun üzerine silahlı kişilerin öğrencileri saydıklarını söyledi. Usama, toplam 520 çocuğun sayıldığını belirtti.

Usama, silahlı kişilerin kendilerini daha küçük gruplara ayırdıklarını, kendisinin de 50 kişilik bir öğrenci grubu içerisinde kaldığını anlattı. Acıktıklarını ve yiyecekleri olmaması nedeniyle yürüdükleri ormanlık alanda gördükleri meyveleri ve yaprakları yediklerini anlatan Usama, içecek sularının da olmadığını söyledi.

Uzunca bir süre yürüdükten sonra ormanlık alanda gece saatlerinde durduklarını bu esnada kendisinin de rahatsızlanması nedeniyle geride kaldığını anlatan Usama, karanlıkta arkada kalmanın avantajıyla gizlendiğini ve teröristlerin de kendisinin yokluğunu fark etmediklerini söyledi.

Grubun uzaklaşmasından sonra yakınlardaki bir köye giden ve yardım isteyen Usama, köylüler tarafından ailesinin yanına gönderildi.

Nijerya hükümetinin kaçırılan çocukların kurtarılması için başlattığı operasyon devam ediyor.

VOA tarafından geçilen Nijerya’da Kaçırılmaktan Kurtulan Bir Öğrenci Yaşadıklarını Anlattı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Nijerya’da Kaçırılmaktan Kurtulan Bir Öğrenci Yaşadıklarını Anlattı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Nijerya’da Kaçırılmaktan Kurtulan Bir Öğrenci Yaşadıklarını Anlattı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.