Nijer’de Terör Saldırısı: En Az 70 Ölü

Nijer’de Terör Saldırısı: En Az 70 Ölü

ABONE OL
14:38 - 03/01/2021 14:38
Nijer’de Terör Saldırısı: En Az 70 Ölü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Nijer’de Mali sınırı yakınlarındaki iki köyde eş zamanlı düzenlenen terör saldırılarında ilk belirlemelere göre 70’in üzerinde sivil hayatını kaybetti.

Güvenlik yetkilileri, saldırıların İslamcı militanlar tarafından düzenlendiğinin tahmin edildiğini bildirdi.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir güvenlik yetkilisi, Tchombangou köyünde 49 civarında sivilin yaşamını yitirdiğini, 17 kişinin de yaralandığını belirtti.

Nijer İçişleri Bakanlığı’ndan yine isminin açıklanmasını istemeyen üst düzey bir yetkili de, Zaroumdareye köyünde de 30 civarında can kaybının olduğunu kaydetti.

Nijer hükümetinden saldırılarla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Batı Afrika ülkesi daha önce de El Kaide ve IŞİD’le bağlantılı militanların saldırılarına hedef olmuştu. Ülkenin batısında Mali ve Burkina Faso sınırı, güneydoğusunda da Nijerya sınırı yakınlarında geçen yıl düzenlenen saldırılarda yüzlerce kişi hayatını kaybetmişti.

VOA tarafından geçilen Nijer’de Terör Saldırısı: En Az 70 Ölü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Nijer’de Terör Saldırısı: En Az 70 Ölü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Nijer’de Terör Saldırısı: En Az 70 Ölü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.