New York’taki Metro Saldırısının Şüphelisi Yakalandı 

New York’taki Metro Saldırısının Şüphelisi Yakalandı 

ABONE OL
13:13 - 14/04/2022 13:13
New York’taki Metro Saldırısının Şüphelisi Yakalandı 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

New York metrosunda dün sabah erken saatlerde en az 23 yolcunun yaralanmasına neden olan saldırının şüphelisi yakalandı.

New York Belediye Başkanı Eric Adams düzenlediği basın toplantısında saldırganın yakalandığını açıkladı. Adams, ‘‘Bu kentin sakinlerini koruyacağız ve New Yorklular’ın günlük hayatına terörü getirebileceğine inananları yakalayacağız’’ dedi.

New York Emniyet Müdürü Keechant L. Sewell, kimliği Frank James olarak açıklanan şüphelinin 30 saatlik arama sonunda bir ihbar yardımıyla yakalandığını belirtti.

Daha önce 12 kez tutuklanmış

Emniyet Müdürü, James’in New York’ta daha önce dokuz kez, New Jersey’de ise üç kez tutuklandığını kaydetti.

Yetkililer James’in, toplu taşıma aracında terör saldırısı düzenlemek federal suçlamasıyla yargılanacağını bildirdi. Buna göre James’in suçlu bulunması halinde ömür boyu hapis cezasına çarptırılması ihtimali bulunuyor.

Polis 62 yaşındaki James’in yarı otomatik el tabancasıyla New York metrosundaki bir trende etrafa ateş açtığını, silahın daha sonra olay yerinde üç ek şarjör, bir balta, havai fişekler ve bir bidon benzinle birlikte ele geçirildiğini bildirdi.

Saldırıda 10 kişinin silahla vurularak yaralandığı, bunların beşinin durumunun ağır ancak stabil olduğu belirtilmişti. Diğer 13 yaralının ise saldırıdan kaçarken panik ortamında yaralandıkları aktarılmıştı.

İhbar sayesinde yakalandı

Yerel basına göre James, New York’un Manhattan bölgesinin East Village semtinde, fotoğraflarını sosyal medyada paylaşan ve polisi uyaran kişiler tarafından fark edildikten sonra yakalandı.

New York polis teşkilatı, Philadelphia ve Wisconsin eyaletinin Milwaukee kentinde adresleri olan James’in Brooklyn’in Sunset Park semtindeki 36. Cadde istasyonundaki suç mahallinde kiralık bir U-Haul minibüsünün anahtarlarını bıraktığını belirtti.

New York Emniyet Müdürü Sewell, yetkililerin Frank James ismine ait birçok sosyal medya hesabını da tespit ettiklerini, bu hesaplarda evsizlikten ve Belediye Başkanı Adams’tan söz edildiğini belirtti. James’e ait olduğu sanılan bir Youtube hesabı da Youtube’un topluluk tüzüğüne aykırı olduğu gerekçesiyle kaldırıldı.

Belediye başkanından metroda güvenliği arttırma sözü

Saldırının ardından Belediye Başkanı Eric Adams, metronun güvenliğini sağlamak için görevlendirilen polis sayısını iki katına çıkarma, şiddet olaylarını azaltmak için polis devriyelerini ve ruhsal sağlık yardım programlarını arttırma sözü verdi.

Adams, MSNBC’ye yaptığı açıklamada metroda güvenliğin sağlanması için seçenekler arasında metal detektörlerinin yerleştirilmesinin de değerlendirildiğini kaydetti. Adams, yeni cihazların spor stadyumlarında ve hastanelerde kullanılmaya başladığını, bunların yolcuları durdurarak eşyalarını kontrol etmeden, yalnızca yolcuların detektörden geçmesi suretiyle kullanıldığını anlattı.

VOA tarafından geçilen New York’taki Metro Saldırısının Şüphelisi Yakalandı  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. New York’taki Metro Saldırısının Şüphelisi Yakalandı  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan New York’taki Metro Saldırısının Şüphelisi Yakalandı  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.