New York’taki Albert Einstein Tıp Fakültesi’nde eğitim, 1 milyar dolarlık bağış sayesinde ücretsiz oldu

New York’taki Albert Einstein Tıp Fakültesi’nde eğitim, 1 milyar dolarlık bağış sayesinde ücretsiz oldu

ABONE OL
21:36 - 27/02/2024 21:36
New York’taki Albert Einstein Tıp Fakültesi’nde eğitim, 1 milyar dolarlık bağış sayesinde ücretsiz oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

New York’taki bir tıp fakültesinde eğitim, okulun eski bir profesörünün yaptığı 1 milyar dolarlık bağış sayesinde bundan böyle tüm öğrenciler için ücretsiz olacak.

Profesör Ruth Gottesman, Pazartesi günü Albert Einstein Tıp Fakültesi’ndeki öğrenci ve öğretim üyelerine bağışı ve amacını açıklarken izleyicilerden bazıları gözyaşlarını tutamadı, bazıları ise Gottesman’ı ayakta alkışladı.

Okulun eski profesörlerinden 93 yaşındaki Gottesman, 55 yıldır üniversite bünyesinde yer alıyor ve mütevelli heyetinin başkanlığını yürütüyor.

Bağışın amacı, yüksek ücret nedeniyle üniversiteye gitme imkanı bulamayacak olan ve farklı kökenlerden gelen öğrencilerin ilgisini çekerek okula başvurmalarını sağlamak ve öğrenci çeşitliliğini arttırmak.

Üniversite yöneticileri ayrıca bağışın, öğrencilerin geri ödemesi onlarca yıl sürebilecek borçlar olmadan mezun olmalarını sağlayacağını söyledi.

Albert Einstein Tıp Fakültesi’nde öğrenim ücreti yıllık 59 bin 458 dolar.

Education Data Initiative’e göre, ABD’de kredi çekerek tıp fakültesinde okuyan öğrencilerin ortalama borcu, lisans eğitiminin borcu hariç 202 bin 453 dolar.

Profesör Gottesman, konuşmasında, “Her yıl 100’den fazla öğrenci tıp ve bilim alanında derece almak üzere Albert Einstein Tıp Fakültesi’ne giriyor.

Bu öğrenciler, hastalıkları önlemenin ve en iyi sağlık hizmetlerini sunmanın yeni yollarını bulacak uzmanlığa sahip, üstün eğitimli bilim insanları, şefkatli ve bilgili hekimler olarak buradan ayrılıyorlar” dedi.

Gottesman, eşi David “Sandy” Gottesman’a kendisine böyle bir bağışta bulunacak maddi olanakları bıraktığı için teşekkür etti.

2022 yılında 96 yaşında hayatını kaybeden David Gottesman, Wall Street yatırım şirketi First Manhattan’ı kurmuş ve Warren Buffett’ın Berkshire Hathaway şirketinin yönetim kurulunda yer almıştı.

Ruth Gottesman, “Böylesine değerli bir amaca bu hediyeyi verme ayrıcalığına sahip olduğum için kendimi şanslı hissediyorum” dedi.

Albert Einstein Tıp Fakültesi ve Montefiore Sağlık Sistemi’nin çatı kuruluşu olan Montefiore Einstein’a göre Gottesman’ın yaptığı 1 milyar dolarlık bağış, Amerika’da şimdiye kadar herhangi bir tıp fakültesine yapılan en yüksek miktardaki bağış olabilir.

Montefiore Einstein’ın başkanı ve CEO’su Dr. Philip Ozuah, “Erişimin kusursuzluğa giden yol olduğunu kabul ettiğimizde sağlık hizmetleri tarihini değiştirebileceğimize inanıyorum” dedi.

Profesör Ruth Gottesman, 1968 yılında Albert Einstein Tıp Fakültesi’nin Çocuk Değerlendirme ve Rehabilitasyon Merkezi’ne (CERC) katıldı ve öğrenme sorunları için tarama ve tedaviler geliştirdi.

Merkezde 1992 yılında türünün ilk örneği olan Yetişkin Okuryazarlığı Programı’nı başlatan Gottesman, 1998 yılında CERC’deki Emily Fisher Landau Öğrenme Güçlükleri Tedavi Merkezi’nin kurucu direktörü oldu. Gottesman, Einstein’da pediatri klinik ordinaryus profesör.

Aile, kurdukları Gottesman Fonu adlı vakıf aracılığıyla İsrail’deki ve ABD Yahudi toplumundaki hayır kurumlarını, özellikle de okullara, üniversitelere ve New York’taki Amerikan Doğa Tarihi Müzesi’ne yapılan bağışlarla destekliyor.

Albert Einstein Tıp Fakültesi, New York’taki ikinci ücretsiz tıp okulu oldu. 2018 yılında New York Üniversitesi Tıp Fakültesi, tüm öğrencilerinin eğitim ücretini karşılayacağını açıklamıştı.

VOA tarafından geçilen New York’taki Albert Einstein Tıp Fakültesi’nde eğitim, 1 milyar dolarlık bağış sayesinde ücretsiz oldu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. New York’taki Albert Einstein Tıp Fakültesi’nde eğitim, 1 milyar dolarlık bağış sayesinde ücretsiz oldu haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan New York’taki Albert Einstein Tıp Fakültesi’nde eğitim, 1 milyar dolarlık bağış sayesinde ücretsiz oldu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.