New York’ta Silah Şiddetinin Önüne Geçilemiyor

New York’ta Silah Şiddetinin Önüne Geçilemiyor

ABONE OL
09:20 - 06/08/2022 09:20
New York’ta Silah Şiddetinin Önüne Geçilemiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

New York’ta yaşanan silah şiddeti hız kesmeden sürüyor. Kentte uygulanan kefalet yasaları sayesinde birçok silahlı kişinin kefalet bile ödemeden salıverilmesi kentte büyük tartışma yaratıyor.

Güvenlik güçleri sokaklardaki silahlı çetelerle mücadelenin dozunu arttırsa da yaşanan silah şiddeti bir türlü durdurulamıyor. New York’un polis şefi kökenli Belediye Başkanı Eric Adams, kentteki silah şiddetini durdurmaya yemin ettiğini belirtse de kentin birçok semtinde hemen hemen günün her saatinde yaşanan silahlı çatışmalar yüzünden arada kalan birçok masum kişi de ya yaralanıyor ya da yaşamını yitiriyor.

New York’ta, silah şiddetini önlemek için çeşitli semtlerde kurulan yeni güvenlik birimleri, arttırılan polis devriyeleri, dar gelirli gençler için eğitim ve iş programlarından da henüz olumlu sonuçlar alınmış görünmüyor. Kent metrosundaki arttırılan güvenlik önlemleri ve polis sayısına rağmen metroda şiddet ve suçlarda azalma kaydedilmedi.

“Kararlı mücadelemizin sonuçları rakamlara yansımaya başladı”

Eyalet genelinde ise New York Valisi Kathy Hochul, silah şiddetini sonlandırmak için mücadelesini sürdürüyor. Hochul, eyalet çapında yakalanan silah sayısının geçtiğimiz yıla göre büyük bir artış gösterdiğini söyledi.

Vali Hochul, New York Eyalet Polisi’nin bu yıl, geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 104 daha fazla oranda kaçak silah ele geçirdiğini açıkladı. Vali Hochul, silah şiddetini sonlandırmak için kararlı mücadelelerinin sonuçlarının artık istatistiki rakamlara da yansımaya başladığını söyledi.

“Silahları sokaklarımıza getirenlerden hesap soracağız”

Vali Hochul, geçen yıl kurdukları “Eyalet Silah Ticaretini Sonlandırma Birimi”nin, ateşli silahların satışını engellemede kısa sürede büyük başarılara imza attığını kaydederek, “New York’u kasıp kavuran silahlı şiddete karşı agresif mücadelemizde gerçek ilerleme kaydetmeye devam ediyoruz. Yeni kurduğumuz ‘Eyalet Silah Ticaretini Sonlandırma Birimi’nin desteği sayesinde, eyalete silah kaçakçılığı yapanları soruşturmaya ve adalete teslim etmeye odaklandık. Bu özel birimin kritik çalışmalarını desteklemek için 2,5 milyon dolarlık fon sağlamaktan gurur duyuyoruz. Bugün silah kaçakçılarına güçlü bir mesaj gönderiyoruz, silah şiddetini sokaklarımıza taşımadaki rollerinden ötürü onları sorumlu tutarak hesap soracağız. Yasadışı silahları ele geçirmeyi sürdürüp, bu kişileri adalete teslim edeceğiz” dedi

VOA tarafından geçilen New York’ta Silah Şiddetinin Önüne Geçilemiyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. New York’ta Silah Şiddetinin Önüne Geçilemiyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan New York’ta Silah Şiddetinin Önüne Geçilemiyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.