New York’ta kötü hava kalitesi alarmı

New York’ta kötü hava kalitesi alarmı

ABONE OL
20:08 - 08/06/2023 20:08
New York’ta kötü hava kalitesi alarmı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kanada’nın güneyinde başlayan orman yangınları ABD’de çok sayıda eyaleti dumana boğdu. Kanada sınırına komşu olan New York eyaleti orman yangılarından en fazla etkilenen eyaletlerin başında.

New York kenti de Kanada’daki orman yangınlarının yol açtığı duman ve kötü hava kalitesinden olumsuz etkilendi. Kentteki okullarda açık havada yapılacak tüm etkinlikler iptal edildi.

Yetkililer, New York’ta okullar dışında açık havada yapılacak diğer tüm etkinliklerin iptal edilmesi için de çağrıda bulundu.

New York Belediyesi Sağlık Müdürlüğü, yaşlı, çocuk ve çeşitli solunum ve kalp hastalarına kesinlikle dışarıya çıkmamaları konusunda uyarıda bulundu.

New York’ta çok sayıda kişinin pandemi döneminden kalan maskelerle sokağa çıkmasının ardından yetkililer bu tür maskelerin Kanada’daki orman yangınları nedeniyle dumana boğulan kentte dışarı çıkmak için koruyucu olmayacağını açıkladı.

New York LaGuardia havaalanında uçuşlar yoğun duman nedeniyle bir süre durduruldu.

İsviçre hava kalitesi teknolojisi şirketi IQ Air tarafından yapılan büyük şehirler sıralamasına göre, Çarşamba sabahı itibariyle New York dünyanın en kötü ikinci hava kalitesine sahip kent olarak ilan edildi.

New York Belediye Başkanı Eric Adams düzenlediği basın toplantısında, “Bu şehrimizde daha önce benzeri görülmemiş bir olay ve New Yorklular önlem almalı” dedi.

New York Belediye Başkanı, “Dün gece New York kentinde saat 22.00’de hava kalitesi endeksi 218’e ulaştı. Bu çok sağlıksız bir seviye. Bu sabah saat 7’de Bronx’ta hava kalitesi endeksi 174 olarak saptandı. Şehrimizde benzeri görülmemiş bir olay. New York’ta önlem almak gerekiyor. New York Eyaleti Çevre Koruma Departmanı, beş bölgenin tamamı için hava kalitesi nedeniyle yaşanabilecek sağlık sorunlarıyla ilgili bir uyarı yayınladı’’ dedi.

‘’Pencere ve kapılarınızı kapalı tutun’’

New York Belediye Başkanı Eric Adams, rahatsız olanların evlerinde kalmalarını ve tüm New Yorklular’ın açık hava aktivitelerini mümkün olduğunca sınırlamalarını önerdiklerini belirterek, ‘’Bugün maraton düzenleme, spor yapma veya çocuklarınızı dışarıda bir etkinliğe götürme günü değil. Pencerelerinizi, kapılarınızı kapatın, hava temizleyicileri ve hava nemlendiricileri kullanın. Yaşlıysanız, kalp veya solunum problemleriniz varsa evinizde kalmalısınız’’ dedi.

Eric Adams, hava kalitesiyle ilgili sorunların birkaç gün daha devam edeceğini tahmin edildiğini söyledi.

VOA tarafından geçilen New York’ta kötü hava kalitesi alarmı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. New York’ta kötü hava kalitesi alarmı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan New York’ta kötü hava kalitesi alarmı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.