New York’ta hissedilen 4,8 büyüklüğünde deprem paniğe neden oldu

New York’ta hissedilen 4,8 büyüklüğünde deprem paniğe neden oldu

ABONE OL
21:38 - 05/04/2024 21:38
New York’ta hissedilen 4,8 büyüklüğünde deprem paniğe neden oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Depremlerin pek sık görülmediği New York, merkez üssü New Jersey eyaletinin Whitehouse Station bölgesi olan 4,8 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı.

Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezi depremin yerel saatle sabah 10:23’te meydana geldiğini ve büyüklüğünün de 4,8 olduğunu duyurdu. Deprem New York şehrinde de hissedildi. Depremin yerin 4,7 km derinliğinde gerçekleştiği açıklandı. Depremin merkez üssü New York şehrinin yaklaşık 60 km batısında yer alıyor. Sarsıntının yaklaşık 20 saniye kadar sürdüğü belirtiliyor.

Boston ve Philadelphia kentlerinde de hissedilen sarsıntı sonrası New York’ta çok sayıda kişi ev ve işyerlerinden dışarıya çıktı. New York Valisi Kathy Hochul da sarsıntı sonrası X hesabından yaptığı paylaşımda, “Manhattan’ın batısında meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki deprem New York genelinde hissedilmiştir. Ekibim etkileri ve meydana gelmiş olabilecek hasarları değerlendiriyor ve gün boyunca kamuoyunu bilgilendireceğiz” ifadelerini kullandı.

New York Belediyesi’nden de deprem sonrası durum değerlendirmesi yapıldığına dair bir mesaj geldi.

New York Belediye Başkanı Eric Adams da düzenlediği basın toplantısında şehir genelinde bir olumsuz durum olmadığını söyledi ve artçı şoklar olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

New Jersey ve Pensilvanya valileri de depremin hissedildiği eyaletlerinde olumsuz bir durum olmadığı konusunda açıklamalar yaptı ve vatandaşların gereksiz yere 911 yardım hattını aramamalası uyarısında bulundu.

New York metrosu ve şehir trafiğinde bir aksama olmadığı açıklandı. Aralarında JFK ve Newark uluslararası havalimanlarının da bulunduğu bazı limanlarda depremin ardından geçici olarak uçuşların durdurulduğu belirtildi.

Depremden kısa bir süre sonra cep telefonlarına gönderilen acil durum mesajlarında da panik yapılmaması ve evlerde ve işyerlerinde kalınması çağrısında bulunuldu. Ancak acil durum mesajlarının depremden yaklaşık 40 dakika sonra telefonlara ulaşmaya başlaması eleştirilere neden oldu.

Yetkililer, depremin artçı şoklarının olabileceği konusunda da uyarılarda bulundu.

Televizyon kanalları, mevcut yayınlarını keserek deprem nedeniyle son dakika yayınlarına başladı.

New York’ta son olarak geçen yıl Mayıs ayında şehirde hissedilen 2,2 büyüklüğünde bir sarsıntı kaydedilmişti.

VOA tarafından geçilen New York’ta hissedilen 4,8 büyüklüğünde deprem paniğe neden oldu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. New York’ta hissedilen 4,8 büyüklüğünde deprem paniğe neden oldu haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan New York’ta hissedilen 4,8 büyüklüğünde deprem paniğe neden oldu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.