New York’ta 4,8 şiddetindeki deprem büyük paniğe neden oldu 

New York’ta 4,8 şiddetindeki deprem büyük paniğe neden oldu 

ABONE OL
13:19 - 06/04/2024 13:19
New York’ta 4,8 şiddetindeki deprem büyük paniğe neden oldu 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Jeolojik Araştırma Kurumu’na göre, sabah saat 10.23’te meydana gelen New Jersey merkezli 4,8 şiddetindeki deprem New York, Boston, Philadelphia ve Baltimore gibi büyük kentlerde de hissedildi. Yaklaşık 20 saniye süren deprem özellikle New York’ta büyük paniğe neden oldu.

4,8 şiddetindeki depremin ardından yaklaşık 2 şiddetinde artçı sarsıntılar tespit edildi. Merkezi New York’un 80 kilometre civarında batısı olan depremin yerin 4,7 km derinliğinde meydana geldiği açıklandı.

New York’ta herhangi bir can kaybının yaşanmadığı belirtildi. New York’taki JFK ve LaGuardia havaalanları, pistlerde hasar tespiti için uzun bir süre ulaşıma kapatıldı. Kent metrosu ve banliyö trenlerinde aksamalar yaşandı. Bazı köprü ve tüneller geçici olarak trafiğe kapatıldı.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Başkan Joe Biden ve yönetiminin yerel yetkililerle temas halinde olduğu ve ihtiyaç halinde yardım sağlanacağı kaydedildi.

Adams: “Hayatınızı normal bir gün gibi sürdürün’’

New York Belediye Başkanı Eric Adams, alışmadıkları bir durumla karşı karşıya olduklarını belirterek, 4,8 şiddetindeki deprem sonrasında artçı sarsıntılar olabileceğini söyledi. Adams, New Yorklular’ı artçı sarsıntılara karşı hazırlıklı olmaları konusunda uyardı.

Adams, “Hepimiz öyle ya da böyle hissettik. Deprem şehrimizi vurdu. Artçı sarsıntılar olabilir. New Yorklular hayatlarına normal günlerindeki gibi devam etmeli. İlk yardım ekiplerimiz kentin güvenliğini sağlamak için çalışıyor. Şu ana kadar altyapımızla ilgili ciddi bir hasar raporu bize ulaşmadı’’ dedi.

ABD Başkanı Joe Biden’ı deprem sonrasında telefonla bilgilendiren New Jersey Valisi Philip D. Murphy, eyalet genelinde küçük çapta hasar tespit edildiğini, can kaybının yaşanmadığını açıkladı.

New York’taki Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi’nde düzenlenen Güvenlik Konseyi’nin Gazze’deki kıtlık tehdidi ve insani yardım çalışanlarının öldürülmesiyle ilgili oturumu deprem yüzünden kısa bir süre kesintiye uğradı. BM Televizyonu, Güvenlik Konseyi toplantısında deprem sırasında yaşananların görüntülerini bir dakikalık video olarak resmi yayın sitesinden paylaştı.

New York’ta yetkililer depremle ilgili uyarı göndermekte yavaş davranmakla suçlandı. New Yorklular’ın telefonlarına, depremden yaklaşık yarım saat sonra acil deprem uyarısı geçildi.

New York’taki devlet okullarının da herhangi bir hasara uğramadığı ve tehlike altında bir okul binasının bulunmadığı açıklandı.

New York’ta kayıtlara geçen en büyük deprem 10 Ağustos 1884 yılında meydana geldi. Merkez üssü Brooklyn bölgesindeki Coney Island semti olan depremin şiddetinin 4,9 ile 5,5 aralığında olduğu tahmin ediliyor.

23 Ağustos 2011’de Virginia eyaletinde meydana gelen 5,8 şiddetindeki depremdeyse Brooklyn’de bazı binalar hasar görmüştü. Binaların boşaltılması ve havaalanlarında gecikmeler gibi bazı aksaklıklar yaşanmış, tren seferlerinde gecikmeler olmuş, Manhattan’daki Belediye Binası ve bazı işyerleri tahliye edilmişti.

Depremin güçlü biçimde hissedildiği başkent Washington’da da kentin en çok turist çeken tarihi mekanlarından Washington Anıtı zarar görmüş ve onarım için yaklaşık 3 yıl süreyle ziyaretçilere kapatılmıştı.

VOA tarafından geçilen New York’ta 4,8 şiddetindeki deprem büyük paniğe neden oldu  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. New York’ta 4,8 şiddetindeki deprem büyük paniğe neden oldu  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan New York’ta 4,8 şiddetindeki deprem büyük paniğe neden oldu  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.